Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Eldar på inför derbyt: ”Jag skiter i vad Blåvitt håller på med”

Ständig lillebror - men bäst i stan. Häcken har chansen att sätta ordentlig krisstämpel på haussade "Real Blåvitt" ikväll. Något Hisinge-klubbens sportchef skiter fullständigt i.

Häcken överraskar igen – så många som hävdat att det är dags att ta den lilla kvartersklubben från Hisingen på allvar efter de finfina senaste åren.
Med 5-0-krossen mot guldtippade Malmö i färskt minne, hemmaplan i kväll mot likaså hajpade IFK Göteborg och så många gånger som Häcken tidigare visat att man kan fälla vilket allsvenskt lag som helst – och så Blåvitts urusla start.
Hemmaseger i kväll och Stahres mannar ligger riktigt pyrt till, redan nu tabelljumbo som man är. Men möjligheten att sparka ner Blåvitt i kris-träsket, det ligger inte direkt högst på Häckens sportchef Sonny Karlssons agenda.

- (Skratt) Jag funderar inte så mycket på det, nej jag tänker inte i de banorna alls. Ärligt talat skiter jag i vad de håller på med, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Och det är helt ärligt, jag lovar dig. Jag skrattade till när jag fick frågan, och det är för att det kom så överraskande, för jag har verkligen inte ägnat det en tanke inför den här matchen. Men med att jag skiter i de håller på med menar jag att vi fokuserar på vårt, fortsätter sportchefen.

Oavsett hur det sett ut för dem, kan du inte känna att det trots allt är lite kul att knäppa dem på näsan?
- Nej, det är inget jag springer inte runt och gottar mig åt, att de är i botten. Jag ser hellre att vi blir etta och de tvåa än att de är långt efter oss i tabellen. Blåvitt är ju loket som drar intresset för fotboll i Göteborg, det är bara att acceptera att det är så. Vi vill ha dem högt uppe i tabellen, draget kring dem är bra för fotbollen i stan i stort.

Men tabellsituationen som sådan, och det faktum att de redan från början har ett stort tryck på sig… det är ett gynnsamt läge för er i kväll?
- Det är förvisso sant. De blir alltid favoriter mot oss och nu har de en extra press på det när de startat så här. Men det är väl som det alltid är när det är derby, 50/50 och det kommer bli tätt som alltid. Vi är jävligt nöjda med inledningen bortsett från senast mot Kalmar där man får erkänna att vi förlorade ganska välförtjänt.

- Men totalt sett har det sett väldigt bra ut, särskilt med tanke på att vi hade en så svag försäsong. Så vi går in i kvällens match med stor tillförsikt.

Publicerad 2012-04-23 kl 14:54
Annons
Annons
Annons