Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg bekräftar Geflevärvning: "Exceptionellt bra i man-mot-man-spel"

Amadou Jawos övergång till Elfsborg slog ned som en bomb under dagen i fotbollssverige. Nu bekräftas affären på officiellt håll och anfallaren presenterades på eftermiddagen.

- Det känns som ett stort steg i rätt riktning. Hade någon frågat mig för ett år sedan hade jag inte kunnat tro att jag skulle sitta här. Det som avgjorde var chansen att få vinna titlar och de spelare som Elfsborg har, sade Jawo på presentationen enligt bt.se

- Här kan jag utveckla mina målfarlighet, passningsspelet och tempot, fortsatte han.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund var nöjd med värvningen.
- Han är exceptionellt bra i man-mot-man-spel. Han är inte låst till en specifik position och kan spela på båda kanterna, sade Haglund enligt bt.se

Amadou Jawo hämtades inför säsongen 2008 till Gefle från Vallentuna i division I. Debutåret blev en succé trots den stora omställningen. Inför den här säsongen skruvades förväntningarna upp en aning på den irrationelle anfallaren. Förväntningar som 24-åringen motsvarat genom att göra fem mål, tre assist och bilda ett av allsvenskans mest fruktade anfallspar tillsammans med Hasse Berggren.

Nu lämnar Jawo Gefle för spel med serieledande IF Elfsborg. Affären uppges ha landat på cirka tio miljoner kronor då GIF:s ordförande Leif Lindstrand menar på att det är ”Oremo-klass” på försäljningen. Johan Oremo lämnade Gefle förra sommaren för Djurgården med en prislapp på cirka tio miljoner.

fotbolldirekt.se - fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-07-27 kl 17:17
Annons
Annons
Annons