Elfsborg bröt jobbig grässvit mot DIF

Elfsborg tog snabb revansch för årets första allsvenska förlust i förra omgången i och med söndagens 2-1-seger borta mot Djurgården - ett resultat som innebär att Elfsborg hänger med i toppen och att Djurgården är fast i botten.
-Jag är väldigt glad att vi lämnar Stockholm med tre poäng. Det var en ganska jämn match, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Att Elfsborg lämnar en arena med naturgräs med full pott har inte hänt sedan vinsten mot AIK på Råsunda i augusti 2008. Boråslaget spelar i regel en aning bättre på konstgräs, men stortrivdes på Stockholms stadion.
-Det är bästa gräset i allsvenskan, men Djurgården var ändå bättre än vi, sade landslagsmittfältaren Anders Svensson.

Efter dryga kvarten slog Stefan Ishizaki ett precist inlägg som landade på Emir Bajramis fot till höger i Djurgårdens straffområde. Det såg ut som att mittfältaren skulle försöka styra bollen vidare till en medspelare. I stället gick bollen i en båge över Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray och in vid bortre stolpen.

Djurgårdsmålvakten tog snabb revansch blott en minut senare när han gjorde en makalös räddning på Daniel Mobaecks närskott.

I andra halvlek gjorde Touray ännu en ypperlig räddning när han motade Anders Svenssons skott i 54:e minuten. På den efterföljande kontringen sprintade snabbe Kebba Ceesay, Djurgårdsbacken som i dag jagade på topp, i kapp motståndarförsvaret, fick fritt fram och sparkade in 1-1.

Nio minuter före slutet tappade Touray bollen till hörna, något som fick ödesdigra konsekvenser för hemmalaget som verkligen hade behövt minst en poäng.

Bollen hann studsa fram och tillbaka som en flipperkula innan Teddy Lucic sparkade den i mål.
-Det känns som vi har bra kontroll på Elfsborg, vi är organiserade och följer riktlinjerna på ett väldigt bra sätt. 1-2 kändes väldigt snöpligt och vi orkar inte riktigt ta oss tillbaka, sade Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz.

För Elfsborg var segern välkommen, särskilt med tanke på att toppkonkurrenterna IFK Göteborg och Helsingborg också vann sina matcher på söndagen, och segerskytten Teddy Lucic har inget emot pressen det innebär att vara med i toppen.
-Vill man vinna får man hantera det, säger Teddy Lucic.