Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Elfsborg fortsätter jaga Kalmar

Tre nya poäng för Elfsborg betyder att boråsarna inte släpper kalmar ur sikte i den allsvenska toppstriden.

Till en början handlade det mest om Halmstad på Örjansvall. Hemmalaget förde spelet och hade ett krafigt övertag när det gällde bollinnehav. HBK var också nära att ta ledningen i 12:e minuten då Mikael Rosén drog upp ett anfall och slog en passning in i Elfsborgs straffområde som Ajsel Kujovic så när satte dit bakom Johan Wiland.

Efterhand arbetade sig Elfsborg in i matchen och en halvtimme in i matchen gav det utdelning. Emir Bajrami väggspelade sig genom Halmstads försvar med hjälp av Fredrik Berglund och satte dit ledningsmålet för Elfsborg.

Andra halvlek var bara ett par minuter gammal när Emir Bajrami var i händelsernas centrum igen. Till vänster i straffområdet slog han en boll som tog på Tommy Jönssons arm, domare Jonas Eriksson tvekade inte och dömde straff till Elfsborg. HBK:arna var inte nöjda men deras protester var såklart fruktlösa. Fredrik Berglund slog säkert straffen i mål.

Halmstad reducerade sedan Elfsborgs ledning med en och en halv minut kvar av matchen, men det var för sent. Elfsborg tog tre sköna bortapoäng och hänger på Kalmar i toppen.

Ytterligare ett glädje ämne för Elfsborg var att Lasse Nilsson gjorde comeback i Elfsborgströjan efter sin utlandsvistelse.

Publicerad 2008-07-16 kl 21:25
Annons
Annons
Annons