Elfsborg gav AIK hjälp med storseger

Åtvidabergs höst har sett sensationellt stabil ut. Mot Elfsborg föll emellertid nykomlingen tungt. Elfsborg gav AIK en rejäl hjälpande hand.

Vilken eftermiddag för Stefan Ishizaki som under hösten kommit tillbaka från ännu ett skadeavbrott.
Två mål mot Åtvidaberg gav till sist 4-1 och Elfsborg närkontakt till en medaljplats.

Ishizakis gyllene kvart i början av andra halvlek tog knäcken på östgötarna. Först 1-1-målet bara några minuter efter vilan och så 2-1 efter drygt en timme.
Det första kvitterade Haris Radetinac 0-1 och var en bjudning från målvakten Henrik Gustavsson som släppte en retur rakt i famnen på Elfsborgsstjärnan.

– Jag har en del i det. Jag såg inte vad som var bakom mig och kommer halvfel på första målet när jag styr ut den, säger Henrik Gustavsson till Canal+ efter matchen.

– De får sitt 1-1-mål alldeles för tidigt och vi hinner inte komma in i halvleken. Det känns som det var det som avgjorde, fortsätter Gustavsson.

Inte mer än en kvart senare kom det andra målet som vände över matchen till Elfsborgs fördel.
Den här gången ett Ishizaki-skott via en motståndarförsvarare som ställde ÅFF-målvakten.

Därefter hade hemmalaget järnkontroll på skeenderna den halvtimme som återstod.
Johan Larsson och James Keene gjorde så att siffrorna rann i väg under matchens slutdelar.
Den förstnämnde log efteråt stort och var hur nöjd som helst över på vilket vis Elfsborg gjorde bort ett av höstens formastarkaste lag.

- Åtvidaberg är bra på att försvara sig när de får stå och försvara sig med ett samlat försvar. Men när vi satte fart och de var tvungna att röra sig är vi mycket bättre än Åtvidaberg, säger Johan Larsson.

Elfsborg är med segern nu bara två poäng ifrån tredjeplatsen - men framförallt   håller Boråslaget gapet ner till femteplatsen.