POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Elfsborg: ”Ingen risk för guldfrossa -aldrig”

Elfsborg riskerar inte att implodera under allsvenska slutspurten. Fem poängs serieledning och guldsits men ingen fara för att boråsarna äts upp av pressen.
- Guldfrossa är ingenting vi riskerar, även om jag inte påstår att guldet är klart, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Elfsborg ser inför helgens västkustsderby mot IFK Göteborg ut som en blivande mästarupplaga
Ännu en tung seger och guldstriden ser inte långt i från avgjord ut för ett Elfsborg som har ett pärlband av starka fullpoängare över de senaste veckorna mot i tur och ordning Kalmar, Helsingborg och Malmö FF.

Senast emellertid måttliga 1-0 mot Syrianska och i omgången innan total krackelering mot Häcken efter 2-4. Men allt vad guldfrossa heter ler Elfsborgs ordförande stort åt.
- Guldfrossa är ingenting vi riskerar, aldrig, det tror jag inte – även om jag inte alls påstår att guldet är klart, säger Bosse Johansson till FotbollDirekt.se.

Nu hoppade Elfsborg snabbt rätt igen efter fadäsen mot Häcken och med det ännu en demonstration av hur serieledarna växlar mellan finessen som mot MFF (4-1) och knappa måstesegrar.

En symbios som var guld värt för Helsingborg i fjol och som nu ser ut att bli detsamma för Elfsborg i år efter ideliga besvikelser sedan senaste guldet för sex år sedan, trots att Elfsborg allt sedan dess konstant lagt beslag på topplaceringar.

Nu är det nära att hålla hela vägen igen. Boråsklubbens i så många år hårda satsning håller nu på att betala sig fullt igen - alla dyra spelarsatsningar, det ihärdiga talangarbetet som gett namn som Niklas Hult, Viktor Claesson och Oscar Hiljemark, liksom succésvitchen från Magnus Haglund till Jörgen Lennartsson.
- Vi är jättestolta över att ha skaffat oss det läge vi har och skulle vi klara det så skulle det betyda så oerhört mycket för 200 000 människor i vår sjuhäradsbygd, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till FotbollDirekt.se.

- Men be mig inte jämföra det här med 2006. Det går inte och jag vill inte prata som att det ser ut som att jag tar ut någonting i förskott, för det gör jag inte, betonar den mångårige Elfsborgsgeneralen.

Men ni ser onekligen ut som ett blivande mästarlag igen och nyligen jämförde vår expert Mattias Lindström er med Helsingborg i fjol? Men ingen guldfrossa?
- Nej, nej, men du får mig inte att säga att guldet är klart, för det är det inte. Men visst har vi ett suveränt läge och vi bevisar återigen för oss själva vilken stark klubb vi är och vad som har gjort att vi har varit topp-5 sju år i rad, det är det ingen annan klubb som har klarat av.

- Att bita sig fast som vi har gjort i toppen sju år i rad…jag vet inte om folk förstår. Titta på de sju senaste årens svenska mästare, det handlar om lika många olika klubbar där vi är det enda lag som år efter år tillhört toppstriden.

Elfsborgsbasen sitter på fler olika teorier kring varför allt just i år äntligen ser ut klaffa igen.
Från att flera år i rad gått in i säsonger kraftigt favorittippade så hade tonen i våras förändrats; ingen förstahandsfavorit längre och det lät Elfsborgs-ledningen medvetet och prestigelöst passera:
- Ja, det har säkert inte skadat, säger han snabbt. Man ska komma i håg att vi precis som du säger har varit starkt favorittippade i år medan vi nu i våras väl som mest varit fjärdehandsfavoriter…?

- Det kan mycket väl ha varit en stor fördel för oss att inte vara givna guldfavoirter, känslan av att för första gången på länge kunna slå ur underläge, funderar Bosse Johansson.

Lugnet ni har haft under transfermånaden, hur har det spelat in? Flera av konkurrenterna har värvat spektakulärt medan andra har förlorat flera tunga namn (läs: Ranegié och Finnbogason).
- För de första, det är kul att så många satsat, som AIK, Helsingborg och Djurgården. Det är kul och gör det bara ännu roligare att vinna, säger Johansson och ler men förstår resonemanget:

- Det är klart att jag tror att vi har tjänat på att vi har haft en så lugn period. Vi har helt och hållet kunnat koncentrera oss på det sportsliga. Nej, vi har inte ens varit nära att värva stort. Vi känner att vi har vad vi behöver och har medvetet kunnat ligga lågt.

Publicerad 2012-09-12 kl 13:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå