Elfsborg krossade Halmstad - vann med 6-0

Johan Larsson lär sent glömma sin hemmadebut.
Elfsborgs nya stjärnskott slog till två gånger om när Halmstad förnedrades med hela 6-0.

Inför årets allsvenska var det få som kände till 19-årige Johan Larsson. Men efter sin uppvisning mot Halmstad i hemmadebuten kan knappast någon undgå nummer 21 i Elfsborg.

Redan i den 13:e minuten höll sig tonåringen framme när Halmstads försvar tabbade sig ordentligt. Johnny Lundberg nickade en långboll rakt upp i luften som Ryan Miller försökte förlänga hem till målvakten. Men där dök Larsson upp och sköt in 1-0 på volley. En kvart senare visade han sin målfarlighet på nytt. Daniel Nordmark slog en perfekt genomskärare som Larsson nöp till på och placerade bollen förbi en chanslös Robin Malmkvist i HBK-målet. Det var dock inte bara vid målen som Larsson imponerade. Yrvädret med de vita skorna var ett ständigt hot med sin kvickhet och förmåga att våga utmana.

Vem är då Johan Larsson? Han kom från Kinna som 16-åring och har sedan dess vandrat upp till A-laget genom Elfsborgs ungdomslag. I fjol stod han för tolv mål i U21-laget vilket fick Magnus Haglund att lyfta upp honom till truppen.
Det var inte bara Larsson som imponerade i hemmalaget när HBK kördes över. Emir Bajrami hade stundtals lekstuga, James Keene stänkte in två mål i andra halvlek och inhopparen Fredrik Berglund stod för ett vackert volleymål.