Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg-kuggen: "För oss betyder den här matchen mest"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Match mot IFK Göteborg.
För Elfsborg blir det inte mer rivalitet än så.
- Matcherna mot Blåvitt har länge varit de största för boråsarna, säger Jon Jönsson.

Det kallas "El Västico" av vissa, mötet mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Under söndagen är det dags för derby nummer 133 i den allsvenska historien.

För Elfsborg är det en av årets absolut största och mest prestigeladdade kamper.

De har ingen stadsrival likt Blåvitt har i BK Häcken. De har inte heller samma historiska kamp med AIK och Malmö FF. För dem står mötena med IFK Göteborg allra högst i rang.

- Det är alltid lite speciellt att möta Blåvitt. För oss är det den matchen som betyder mest. Dock brukar vi inte komma iväg med så många bra resultat, säger Jon Jönsson.

Nej, laget har faktiskt inte vunnit något av de 13 senaste mötena lagen emellan i Göteborg.

- Det är länge... Vi var en hårsmån ifrån förra året. Någon gång hoppas man att det bryts, säger Jon Jönsson som är tillbaka i matchtruppen efter att ha haft problem med ett överansträngt lår. 

- Kroppen mår fint, säger han.

Under Jönssons frånvaro har Elfsborg vunnit två raka matcher. Först mot AFC Eskilstuna (2-1), sedan mot Jönköpings Södra (3-0). Det har gett dem andrum efter en knackig säsongsstart och uppgifter om spelarmissnöje med manager Magnus Haglund.

- Ja, det blir mer arbetsro. Det går att koppla bort de negativa problemen som vi har haft och arbeta i lugn och ro, säger Jon Jönsson.

Vad talar för er mot Blåvitt?
- Först och främst de där två segrarna. De har gett självförtroende. Sedan är det klart att de är favoriter på sin hemmaplan likt vi ofta brukar vara på vår.

Hur mycket hade tre poäng betytt för fortsättningen av säsongen?
- Alla poäng är välkomna! Det vore bra att ha ett hyfsat utgångsläge när säsongen startar om, inte för långt att klättra upp till toppen. Det är inte roligt att vara i ingenmansland. Men vi har bara avverkat en tredjedel av säsongen. Det är många matcher och poäng kvar att spela om.

Fakta: Läget i Elfsborg

Matchtrupp: Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rasmus Rosenqvist, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer

Trolig startelva: Stuhr Ellegaard - Randrup, Horn, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Dyer, Olsson, Lundevall - Jebali, Frick

Saknas: Jesper Manns (rygg/baksida lår)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-28 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons