Elfsborg kvar i guldjakten efter Ishizakis filmning: "Den var solklar"

Elfsborg bet sig kvar i guldstriden genom att vinna med 1-0 (0-0) på straff mot Trelleborg på Vångavallen.
Men trepoängaren satt hårt åt.

Det tog 73 minuter innan Elfsborg fick straffen, som blev omdiskuterad.
Situationen när Stefan Ishizaki föll lätt i kamp om bollen med Yousef Fakhro visades på storbildsskärmen.
Det såg ut som en filmning av elfsborgaren. Men domaren Michael Lerjéus höll fast vid sin bedömning.

Och Ishizaki själv tvekade inte:
-Solklar. I första momentet kände jag att någon drog mig i armen utanför straffområdet, i det andra tappade jag balansen och föll, sade han.
Hans tränare Magnus Haglund sade så här:
-Han (domaren) kunde säkert struntat i att blåsa, det var ett snabbt beslut.
Och Trelleborgs tränare Tom Prahl skakade på sitt huvud:

-Matchen hade slutat 0-0 om inte domaren tagit det där beslutet. Det är jag övertygad om.

Martin Ericsson stegade fram och drog säkert in 1-0.
Efter brakförlusten i Malmö för en månad sedan hade Elfsborg tur med topplagens resultat, och höll sig därför kvar i guldjakten. Samtidigt som laget tog sig ur en djup formsvacka genom att täta försvaret.
Men någon guldform visades inte på Vångavallen. Där var massor av felpassningar.
Elfsborg hade visserligen ett massivt bollinnehav. Men det blev inte mycket av det i boxen, bara tre avslut de första 45 minuterna och bara ett på mål.
Dessutom är Trelleborg starkt och välorganiserat, och snabba på att vända spelet till anfall.

-De har en spelidé, mycket tack vare Prahl, och är svåra att möta. Vi försökte vägga oss igenom centralt men körde fast, sade Ishizaki.

Fast Elfsborg hade chans att ta ledningen. Efter åtta minuter slog Anders Svensson en högklassig frispark till Stefan Ishizaki men han sköt bollen utanför bortre stolpen. Ishizaki hade också ett skott över.
Men han såg alltså till att Elfsborg kunde få in en boll.
Och få med sig tre värdefulla poäng i den fortsatta guldjakten.
-Just nu är vi mycket glada för det. Men vi behöver lite hjälp av andra lag, det spelas ett par matcher senare i dag, sade han efter lördagens vinst.