Elfsborg ny tvåa i tabellen - vände sent i nytt målkalas

Elfsborg såg ut att förlora borta mot Sirius, men i det absoluta slutskedet vände allt.
Cooper-Love och sedan Johan Larsson fixade samtliga tre poäng till gästerna.
- Det blir mål varenda jävla gång de kommer in i vårt straffområde, sade en besviken Daniel Stensson efter matchen.

Elfsborg kom till matchen mot Sirius stärkta av en målkavalkad under en stark andra halvlek senast mot Halmstad.

Det skulle också vara Elfsborg som tog ledningen på Studenternas efter att Jacob Ondrejka tog sig runt längs högerkanten och hittade in till Sveinn Aron Gudjohnsen som nickade in ledningsmålet via en olycklig Marcus Mathisen.

Men svaret skulle komma från hemmalaget gånger två, redan under den första halvleken. Aron Bjarnason stod för en imponerande individuell prestation när han vek in från sin högerkant och med vänsterfoten skickade han upp bollen i Valdimarssons bortre kryss fram till 1-1. Och när 45 minuter var spelat så hade André Alsanati rullat in ledningsmålet till Sirius.

Målfesten skulle fortsätta i den andra halvleken. Jacob Ondrejkas 2-2 blev snabbt 3-2 Sirius efter att Melker Heier sett till att Sirius återtog ledningen. Men Heiers mål skulle bli poänglöst för Sirius.

Först i den 87:e minuten kunde Elfsborg kvittera och det var Jack Cooper-Love som spräckte sin allsvenska målnolla.

Men det stannade inte där för målglada Elfsborg. Johan Larsson dunkade in segermålet för Elfsborg i den 89:e minuten och nu Borås-laget ny tvåa i allsvenskan efter 16 inspelade poäng på sju matcher.

- Otrolig moralisk styrka att vända på det på bortaplan. Herregud mot Halmstad vilade vi ju 45 minuter och spelade 45 minuter så det var inga problem, säger Johan Larsson efter matchen i Discovery+.

Daniel Stensson var efter matchen riktigt irriterad.

- Det blir mål varje jävla gång de kommer in i vårt straffområde. Då är det inte lätt att vinna fotbollsmatcher, säger han efter matchen.

Sirius står alltjämnt utan seger i år och har fem poäng på sju matcher.

IK Sirius: Tånnander – Widgren, Mathisen, Voelkerling Persson, Bjarnason – Roche, Stensson – Alsanati, Heier, Matthews – Kaastrup

IF Elfsborg: Valdimarsson – Larsson, Ibrahim, Holmén, Hult - Römer, Baidoo, Söderberg - Ondrejka, Gudjohnsen, Okkels