Elfsborg nya serieledare - trots sen Gaiskvittering

Elfsborg vägrar förlora i allsvenskan. 1-1 mot Gais var åttonde matchen utan förlust och förde Boråslaget till serieledning. Men Gais var heta i andra halvlek, när Mattias Lindström kvitterade Elfsborgs ledning.

Gais hade båda sin ordinarie ytterbackar, Jonas Lundén och Kenneth Gustafsson, tillbaka i laget efter skador. Det såg ut att ge stadga åt försvaret. Men i 37:e minuten tog sig Elfsborgs pigge högermittfältare Emir Bajrami förbi Gustafsson och slog ett inlägg som Anders Svensson mötte vid bortre stolpen. Nicken var välplacerad och gick in vid Dime Jankulovskis vänstra stolpe.

-Ett jättefint mål, från Johan Karlssons passning till Bajrami och vidare, berömmer Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Elfsborg hade flyttat Anders Svensson framåt, till rollen som offensiv central mittfältare. Bakom honom fick Daniel Mobaeck och Helgi Danielsson ta hand om brassen Wanderson, som brukar vara Gais mest kreative spelare.

Gästerna var länge det bättre laget. Men i mitten av andra halvlek samlade sig Gais i en mera bestämd offensiv.

-Omkring 70:e minuten började vi tappa bollar på mitten. Och det ska man inte göra mot Gais, som är oerhört duktiga i sina kontringar, analyserar Magnus Haglund.

Med en kvart kvar kom utdelningen för hemmalaget. Wanderson, som inte haft någon större dag, slog en stickare till Mattias Lindström i högerinnerläge. Gaisaren hann före Elfsborgs vänsterback Mathias Florén, och sköt 1-1 vid bortre stolpen förbi målvakten Ante Covic.

I slutminuterna försökte båda lagen gå framåt för att avgöra, men något mer mål blev det inte. Båda lagen var ändå nöjda med sin avslutning av matchen.
-Det intressanta är det mentala spelet efter Gais mål. Vi blev inte rädda och skärrade, utan tog fatt i grejorna igen, säger Magnus Haglund.

Gais målskytt Mattias Lindström tycker att målet gav hans lag självförtroende.
-Man orkar inte springa så mycket i 90 minuter som vi gjorde de sista 15-20. Det var ändå jobbigt i första halvlek. Vi var helt slut i paus. Elfsborg spelade bra, samtidigt som vi slog bort en del avgörande passningar, säger Lindström.

-Men vårt försvarsspel var tryggare än förut. Vi har pratat om att bara slå bort bollen ibland, i stället för att spela, säger Mattias Lindström.