POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Elfsborg sålde Nilsson - då tjänar Sundsvall pengar

Foto: Bildbyrån

Under torsdagen sålde Elfsborg Joakim Nilsson till tyska Arminia Bielefeld.
Det innebär också pengar in för Nilssons tidigare klubb Sundsvall.
- Det är bra pengar, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST.

Tidigare under torsdagen stod det klart att mittbacken Joakim Nilsson, som har ett förflutet i Sundsvall, lämnar Elfsborg för spel i tyska Arminia Bielefeld, vilket ger Boråsklubben ett ekonomiskt tillskott.

Men Boråsklubben är inte ensamma om detta.

För Sundsvalls Tidning berättar Urban Hagblom, sportchef i Gif Sundsvall, att försäljningen av Nilsson även ger pengar in för Medelpadklubben då en vidareförsäljningsklausul fanns inskriven när Nilsson såldes från Sundsvall till Elfsborg.

- Det är bra pengar för GIF Sundsvall, så mycket kan jag väl säga, säger Hagblom till tidningen.

Nilsson kom till Sundsvall redan som junior och ”Giffarna” får därför en så kallad solidaritetsersättning, men det är inga stora pengar i jämförelse med vad vidareförsäljningsklausulen ger.

- Solidaritetsersättningen är inte det vi tjänar på, utan det vi tjänar på är vidareförsäljningen. Även om vi får ett par hundra tusen i solidaritetsbonus så är det en annan fråga, säger Hagblom.

Pengarna kommer också lägligt för Sundsvall som i våras befann sig i en ekonomisk kris, som dock är över nu enligt Hagblom, som sa följande till Fotbollskanalen tidigare i veckan:

- Det har blivit en försäljning av Linus Hallenius, och vi har företag och investerare i Sundsvall som är inne och stöttar föreningen. Så vi upplever inte att... sedan kan man alltid diskutera. Vi har ett ekonomiskt arbete att göra, men det är inte så att det är något problem nu år 2019.

Publicerad 2019-07-11 kl 18:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå