Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg sålde spelare för 22 miljoner

Foto: TT.

Spelarförsäljningar för 22 miljoner – och en vinst på nära fem miljoner.
Elfsborg presenterade en positiv årsredovisning.
- Det är ett bra resultat, särskilt med tanke på att vi inte hade Europaspel förra året, säger klubbens ordföranden Bosse Johansson till Borås Tidning.

Försäljningarna av bland annat Simon Hedlund till Union Berlin, Marcus Rohdén till italienska Crotone och Sebastian Holmén till Dynamo Moskva är en starkt bidragande orsak till att Elfsborg presenterat ett plusresultat i sin årsredovisning.

I redovisningen uppgår den totala summan av spelarförsäljningar till drygt 22 miljoner kronor, och samtidigt värvade man spelare för knappt 16 miljoner.

På sista raden gjorde Elfsborg därmed ett plusresultat på 4 986 000 kronor och man har numera ett eget kapital på 38,4 miljoner kronor.

- Det måste vi absolut vara nöjda med. Det är ett bra resultat, särskilt med tanke på att vi inte hade Europaspel förra året, säger ordförande Bosse Johansson till Borås Tidning.

Han är dock öppen med att spelarförsäljningarna spelar en avgörande roll.

- Det är ju rätt bra, för det innebär att vi bortsett från spelaraffärer i princip gör ett nollresultat, och det är det inte så många klubbar som gör.

Värt att notera är att klubben under inledningen av 2017 sålt både Viktor Claesson och Henning Hauger, summor som alltså inte finns med i 2016 års årsredovisning.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-24 kl 22:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons