Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg satsar 30 miljoner på talanger

Elfsborg väljer bort nyförvärv för en 30 miljonerssatsning i ett storslaget talangprojekt. Camp Elfsborg ska göra Elfsborg bäst i landet.

- Vi har valt att satsa på Camp Elfsborg framför nyförvärv, det är riktigt, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till FotbollDirekt.se.

- Vi ska bli bäst i landet på talangutveckling. Målet är att locka hit många av hela landets bästa 15-16 åringar. Vi sitter just nu i förhandlingar med Borås stad om hur det här ska finansieras.

Kostnaderna för projektet är ännu en ekonomisk milstolpe för Elfsborg av samma dignitet som när Borås Arena byggdes för 120 miljoner och som när Anders Svensson och Martin Ericsson hämtades hem för totalt närmare 30 miljoner.
Lika mycket som Svensson och Ericsson väntas nu Elfsborgs talangvision kosta för de närmaste åren
Tanken är att hela infrastrukturen i och omkring Borås Arena ska moderniseras ytterligare. Ett stort inslag i satsningen blir där utöver 8-10 nya fotbollsplaner.
En stor satsning. Till stora pengar. Å andra sidan harbetydligt större investeringar skjutits upp.

- Ja, vi hade planer på ett rörligt tak över arenan men det hade kostat oss över 100 miljoner kronor, alltså lika mycket som hela arenan kostade oss, säger Bosse Johansson.
- Nu satsar vi på ett stort antal nya konstgräsplaner och på att modernisera varenda yta i och omkring Borås Arena som en viktig del i satsningen på Camp Elfsborg.

- Det är svårt att säga vad det kan komma att kosta. Men det handlar i alla fall förmodligen om betydligt mer än 20 miljoner.

Värvningsstoppet har med andra ord till stora delar att göra med satsningen på Camp Elfsborg att göra.
Men lika mycket bygger beslutet på att P91-laget vann SM-guld den här säsongen. Möjligheterna där igenom - med tanke på så nära åldersmässigt den kullen är A-lagssammanhanget – förstärks också av hur egna namn som Emir Bajrami, Denni Avdic och Daniel Nordmark blivit framgångar de senaste åren.

- Det är klart att vi har påverkats av dessa framgångar och att P91:ornas guld har skyndat på den här processen. Det ärinte så länge sedan vi kom överens på ett styrelsemöte att är det någon gång vi ska avstå nyförvärv utifrån så är det inför nästa säsong.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-30 kl 14:50
Annons
Annons
Annons