POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Elfsborg slår tillbaka mot kommunresorna: "Har inte bjudit någon"

Foto: Bildbyrån.

Elfsborg uppges ha bjudit kommunpolitiker på bortaresor.
Nu slår klubben tillbaka mot anklagelserna.
- Det har varit en affärsmässig uppgörelse, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

P4 Sjuhärad och P1-programmet Kaliber uppgav i onsdags att Elfsborg, utifrån en informell överenskommelse, bjudit med kommunpolitiker i Borås till bortamatcher med den allsvenska klubben i Sverige och i Europa. Enligt Sveriges Radio var det framför allt kommunalråd som följt med, och en av dem som gjort det är oppositionsrådet Annette Carlson (M).

- Jag har sett det som att jag åkt i mitt uppdrag och att det har varit att representera staden, sa hon till P4 Sjuhärad.

Hon fortsatte:

- Det hade naturligtvis varit bättre om staden stått för kostnaden.

Elfsborg har dock en annan syn på saken. Klubben menar att resorna har varit en del i en ”affärsmässig uppgörelse”.

- Vi har inte bjudit någon stad på någonting. Det har varit en affärsmässig uppgörelse, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Ser ni något problem med det här?
- Nej. Vi ser det som någon form av självklarhet att Borås stad tillsammans med ett av Borås starkaste varumärken kan, i sin yrkesroll, vara med och representera på olika aktiviteter. Vi ser det som en självklarhet att man ska ha den möjligheten i samband med svenska och internationella utbyten. Sedan får givetvis Borås stad ha sina riktlinjer i vad som är rätt och fel. Vi ser det som en självklarhet, precis som med andra samarbetspartners. I den uppgörelsen som vi har med staden så är det en möjlighet till exponering och medverkan på matcher och aktiviteter. Det är så vi ser på det.

I granskningen av Sveriges Radio kommenterade Olle Lundin, en av landets ledande experter på mutor och korruption, upplägget.

- Man kan ju misstänka att de blir påverkade av de här bjudresorna och det finns till och med också en möjlighet att det här skulle kunna bedömas vara mutbrott, sa han till P4 Sjuhärad.

Stefan Andreasson vill inte ge sin syn på Lundins uttalande, men ser det som nautrligt att klubben och Borås stad ska kunna delta på evenemang tillsammans.

- Det är inte min uppgift att kommentera andras uttalande. I vårt fall har vi haft en affärsmässig uppgörelse där man har exponering och möjlighet att delta på aktiviteter. Sedan får givetvis Borås stad ha sina riktlinjer, men vi ser det som viktigt och självklart att man i sin yrkesroll kan vara med och representera samt lyfta fram Borås på ett bra sätt. Så ser vi på det.

Du ser det inte som en muta?
- Vi har inte bjudit någon. Det finns en affärsmässig och ekonomisk uppgörelse där vissa saker ingår, och det är medverkan på aktiviteter och exponering. Precis som med andra samarbetspartners.

Kommer ni fortsätta med det här upplägget?
- Återigen, Borås stad har sina riktlinjer som de får svara för. Vi tycker givetvis att det har varit väldigt positivt.

Om jag tolkar dig korrekt låter det som ett givande och tagande?
- Det är klart att Borås stöttar IF Elfsborg och det ska man ha valuta för.

Publicerad 2020-03-05 kl 17:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto