Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg surt efter anmälan mot Augustsson: "Verkar vara helt ny praxis"

Andreas Augustsson anmäls av en privatperson – och kan missa guldstriden.
Då klagar Elfsborg på förbundet.
"Verkar som helt ny praxis”, skriver klubben i ett dokument till disciplinnämnden.

Elfsborgsbacken Andreas Augustsson hör till serietvåans viktigaste spelare – men nu riskerar han att stängas av. Orsaken är en närkamp med IFK Göteborgs Elmar Bjarnasson i matchen på Borås Arena för drygt två veckor sedan. Då satte försvararen underarmen eller armbågen i ansiktet på sin motståndare – vilket domaren Jonas Eriksson missade.

Sedan IFK Göteborg avböjt att anmäla händelsen till Disciplinnämnden tycktes saken emellertid vara utagerad. Men på fredagen kom beskedet att en privatperson kontaktat Disciplinnämnden som ska behandla incidenten – och möjligen stänga av Andreas Augustsson i efterhand.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med anmälaren, som väljer att vara anonym men förklarar sin anmälan med att han anser förseelsen vara ”uppenbart och medvetet ful".

- Jag tycker att när vi nu kämpar för att få publiken att uppföra sig, och komma tillrätta med läktarproblemen vi har, så måste man väl även kunna ställa krav på spelarna? Sedan är det ju inte första gången Augustssons armbågar sänker en motspelare och i alla fall jag har tröttnat, säger anmälaren.

Blev du besviken över att IFK själva inte anmälde?
- Nej. Däremot tycker jag att systemet är helt fel. För det första tycker jag att huvuddomare Jonas Eriksson borde ha ett intresse av att ”set the record straight”. Han missade situationen, men har ju garanterat sett den i efterhand och vet vad det handlar om. Varför anmäler inte han? Dessutom borde man använda disciplinnämnden till att vara mer aktiv i sådant här och granska på egen hand uppmärksamma incidenter i efterhand. Privatpersoner, som jag själv, borde hållas långt ifrån anmälningar av den här typen.

Fotbollskanalen.se har även tagit del av Andreas Augustssons försvar som skickats in till disciplinnämnden. Där hävdar han att situationen uppstod på ett olyckligt sätt, och att hans avsikt aldrig var att skada Bjarnasson.

I ett separat dokument ger även Elfsborg sin syn på saken. Klubbdirektören Stefan Andreasson skriver bland annat att det medför en helt ny praxis om disciplinnämnden skulle döma Augustsson baserat på en privatpersons iakttagelser.

Dessutom anser Elfsborg att Disciplinnämnden gör fel som tar upp händelsen för diskussion överhuvudtaget, med tanke på att fotbollens egen Granskningsnämnd valt att inte inleda någon undersökning.

Publicerad 2011-08-27 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons