Elfsborg vann lätt mot Norrköping

Matchen mellan Elfsborg och Norrköping hade knappt hunnit börja förrän jumbon Norrköping fick tung uppförsbacke. I andra minuten spelade Lasse Nilsson fram Emir Bajrami som inte gjorde något misstag och satte bollen kyligt bakom Bakiu i Norrköpings mål. Lasse Nilsson som gjorde sin första match från start lobbpassade snyggt fram bollen till Bajrami.

Efte knappt 40 minuter var det dags för firma Bajrami-Nilsson att slå till igen. Den här gången var det omvända roller. Emir Bajrami jobbade fram ett läge där Lasse Nilsson till slut bara hade att sätta till foten för att slå bollen i öppet mål. Norköpingsförsvaret stirrade sig blinda på Bajrami och glömde markera Nilsson.

- Vi slarvar lite. Det är tungt att komma tillbaka när man möter guldkandidater som bara släppt in fem mål och ligger under med 2-0, sade Norrköpingstränaren Mats Jingblad till PPV efter matchen.

Andra halvlek blev dock ett litet lyft för Norrköping. Östgötarna spelade upp sig och hade flera bra reduceringschanser. Men, i 72:a minuten kom kallduschen. Elmin Kurbegovic spelade fram Stefan Ishizaki som med sitt femte mål för säsongen gav Elfsborg ledningen med 3-0.
- Vårt försvarspel är för tamt, sade Mats Jingblad som tyckte att det kändes tungt efter matchen.
Segersiffrorna speglar inte rikitgt spelet då Norrköping emellanåt förde matchen. Det saknades dock ordentlig skärpa i avsluten från Norrköpings sida.

Publicerad 2008-07-23 kl 21:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.