Elfsborg vann trots mardrömsstart

Elfsborg är på gång. En övertygande seger mot ett Djurgården som ändå chockade Elfsborg inledningsvis.

- Vi fick en mardrömsstart när de fick straff efter någon minut, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

Ja, Ante Covic fällde Johan Oremo i straffområdet efter bara tre minuter och straff Djurgården. Oremo tog själv hand om den och placerade in bollen till höger om Covic och tidig DIF-ledning.
Trots det ingen oro i Elfsborg.

- Det kändes ändå som att vi hade en bra chans att vända.

Och det gjorde Elfsborg också.
I 17:e minuten hittade Denni Avdic rätt med pannan på Johan Karlssons inlägg och kvitterat.
Precis efter kvitteringen tvingades DIF:s lagkapten Pa Dembo Touray kliva av med en befarad lårskada, in istället med Tommi Vaiho.

Mycket Elfsborg i första halvlek.
Men Djurgården stack upp, efter en halvtimme Prince Ikpe Ekong med ett stenhårt långskott i ribban. Elfsborg svarade med ett fint anfall där Vaiho tvingades sträcka ut på Emir Bajramis distansskott.
Men i 38:e minuten kunde inte ens Vaiho stoppa Elfsborgs framfart - Avdic löpte rätt på Bajramis inlägg och placerade in bollen, 2-1. Rättvis ledning i halvtid.

Utökad Elfsborgsledning i 56:e minuten då Martin Ericsson påpassligt placerade in en retur och ridå Djurgården. Elfsborg på jakt efter fler mål och chanser fanns det gott om men slutsiffrorna stannade vid 3-1.

- Vi dödade matchen i andra. Vi hade full kontroll och det blev aldrig särskilt farligt. Väldigt skönt med tre poäng, säger Anders Svensson.

Kvällens seger var Elfsborgs blott andra för året, därmed viktiga poäng för Boråslaget om man vill hänga med i toppen av tabellen.

- Vi behöver börja plocka trepoängare. Jag tycker att vi spelade bra i de fyra första matcherna men vi fick inte utdelning på vårt spel. Senast mot Helsingborg gjorde vi en dålig match och förlorade, så den här segern var väldigt viktig.

Publicerad 2010-04-15 kl 23:14