POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Elfsborg varnar för het HBK-trio: "Skickliga spelare"

Michael Görlitz, Anselmo och Anel Raskaj är i bra form. Efter en inledande rotation har trion fått förtroendet på de offensiva mittfältsrollerna. Det har lyft Halmstad rejält. Inför matchen varnar både egna tränaren och motståndarnas för den farliga trion.

- Halmstad är aggressiva och har ett starkt kollektiv tillsammans med individuellt skickliga spelare som Görlitz, Anselmo och Raskaj. Halmstad är formstarka och har spelat riktigt bra på slutet, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

- Våra offensiva kreatörer Görlitz, Anselmo och Raskaj har kommit igång bra. De är alla tekniska och gynnas klart av att planerna blir bättre och bättre, säger assisterande Halmstadtränaren Lasse Jacobsson.

ELFSBORG

Skador/avstängningar: Jari Ilola (s), Daniel Mobaeck (s), Martin Ericsson (s), Ante Covic (osäker)

Preliminär startelva:
Joakim Wulff - Johan Karlsson, Martin Andersson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Helgi Danielsson, Anders Svensson - Stefan Ishizaki, Denni Avdic, Emir Bajrami - James Keene

Håll ögonen på: Anders Svensson. Pådrivare, motor och stjärna. Dessutom en bra målskytt. Svensson har en stark säsongsinledning bakom sig.

Elfsborg-snack: - Det är lite slitna spelare vid det här laget, men det är samma för Halmstad. De hade cupmatch samma kväll som vi så det har varit lika mycket vila för oss båda, säger assisterande tränaren Peter Wettergern till FotbollDirekt.se.

- Motståndarna har ofta backat hem mot oss och inte bjudit till så mycket utan väntat på våra misstag. Men jag tror Halmstad blir annorlunda. Det är ett lag som vill spela och gör det underhållande. Det kan bli en bra och rolig match med två lag som vill spela.

HALMSTAD BK

Skador/avstängningar: Tim Sparv (a), Ajsel Kujovic (sjuk)

Preliminär startelva: Magnus Bahne - Emil Salomonsson, Tommy Jönsson, Tomas Zvirgzdauskas, Christian Järdler - Andreas Johansson, Sebastian Johansson - Michael Görlitz, Anselmo, Anel Raskaj - Emir Kujovic

Håll ögonen på: Michael Görlitz. Den förre Bayern München-mannen har tre mycket starka matcher bakom sig med fyra målpass och en fullträff. Den kvicke och finurlige yttermittfältaren hittar öppnande passningar från ingenstans.

HBK-snack: - Vi är i en bra form just nu. Vi har haft en stark defensiv och nu har även offensiven släppt. Tidigare hade vi svårt att skapa chanser men det har vi inte nu, säger assisterande tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

- Elfsborg är väldigt bra, framförallt på hemmaplan. Det måste vi ha full respekt för. Anders Svensson styr spelet från mitten så där måste vi vara vakna och sätta press på dem så att de inte ges för mycket tid. Sen är de också väldigt bra på att vända spelet från kanterna och de har vassa spelare framför mål.  

FotbollDirekt-kommentar: - Upplagt för en underhållande match. Mot Elfsborg borta väljer de flesta lag att prioritera försvar. Men respektlösa Halmstad lär inte parkera bussen framför målet. Det är två lag med finurliga och kreativa mittfältare, bollen kommer hållas på marken i första hand. Halmstad är oerhört formstarka och har tagit 13 av 15 möjliga poäng sista tiden. Samtidigt har Elfsborg genomgående hållit en bra nivå och de är enda obesegrade laget i Allsvenskan. Det här kan sluta precis hur som helst, även om hemmastarka Elfsborg mycket sällan förlorar på Borås Arena.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-15 kl 16:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå