Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Elfsborg vill rusta upp Borås Arena för 100 miljoner

Foto: SCANPIX

Elfsborg vill ge Borås Arena ett lyft.
Klubben har presenterat planer för kommunen för en påbyggnad och en uppfräschning som beräknas kosta 100 miljoner kronor.

Borås Arena invigdes 2005 - drygt elva år senare vill nu Elfsborg rusta upp arenan till vad som presenteras som "Borås Arena 2.0". 

Enligt Borås Tidning är den största förändringen en påbyggnad på den ena kortsideläktaren, på den sida som Elfsborgsklacken står, där man ovanför den befintliga läktaren planerar att bygga en lounge eller restaurang 1330 kvadratmeter stor som ska kunna ta upp till 900 besökare.

- När vi lämnade Sjuhäradshallen förlorade vi inte bara en träningshall utan även en lokal för egna större arrangemang. Här ska man kunna vistas före, under och efter fotbollen. Vi vill förlänga matchupplevelsen, säger Elfsborgs vice ordförande Sune Lundqvist till Borås Tidning.

Dessutom planerar man att bygga ytterligare en våning ovanför loungen/restaurangen på 1140 kvadratmeter som ska kunna användas till kontor eller gym, men nämns även som en möjlig framtida plats för Elfsborgs kansli.

Påbyggnaden är tänkt att kopplas ihop med de båda långsidorna.

- En höjning av Elfsborgsläktaren (kortsidan) skyddar även mot vind och regn. Vi har ju en lång säsong och naturen och klimatet emot oss. Men vi kommer aldrig att bli en inomhusarena, säger Lundqvist.

Dessutom planeras en allmän uppfräschning av arenan, exempelvis toaletterna, och ett nytt säkerhets/speaker-bås.

Totalt beräknas påbyggnaden och uppfräschningen att kosta 100 miljoner kronor och är tänkt att genomföras under 2017 och 2018. Elfsborg har presenterat planerna för Borås kommun och har gjort en ansökan om kommunal borgen.

- Även med den här investeringen skulle Borås Arena vara den utan konkurrens billigaste arenan i den här storleken, säger Lundqvist, som hoppas på ett besked innan årsskiftet.

FAKTA

Borås Arena

Byggstart: 2003
Invigd: 2005
Byggkostnad: 112 miljoner kronor
Publikkapacitet: 16 200 åskådare

Publicerad 2016-11-02 kl 10:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER