Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg ville ha Kasper Schmeichel – blir Ante Covic i stället

Elfsborg jagar ny målvakt. Både Antti Niemi och Kasper Schmeichel har kontaktats – men nu blir det Ante Covic.
- Jag kan inte kommentera namn, men vi tittar på målvaktsfrågan, säger klubbchefen Stefan Andreasson till fotbollskanalen.se

Elfsborg bedömer att Abbas Hassan inte håller och har därför frenetiskt letat efter en ersättare. Enligt vad fotbollskanalen.se erfar har man varit i kontakt med både Manchester Citys superlöfte Kasper Schmeichel, 22, och tidigare finske landslagsmålvakten Antti Niemi, 36.

- I Kaspers fall så blev det inte aktuellt av ekonomiska skäl och sedan fanns en del sportslig tvekan också, säger en person med insyn i Elfsborgs jakt.

- Antti Niemi var inte tillräckligt motiverad.

Kasper Schmeichel är son till den danske stormålvakten Peter Schmeichel och slog igenom i Manchester City under Sven-Göran Eriksson hösten 2007. Men efter en rad av utlåningar sitter han nu på bänken i City bakom Shay Given och Joe Hart.

Den danska U21-landslagsmålvakten har kontrakt till 2011 och Elfsborg undersökte att få in honom i klubben men det blev inget.

Man har även varit i kontakt med Antti Niemi som slutade i Fulham i höstas efter en lång karriär i Premier League och landslaget men finnen var inte tillräckligt motiverad.

I slutändan dök förre Hammarby-målvakten Ante Covic upp som alternativ. Han spelar just nu i Asiens Champions League med Newcastle Jets och hans kontrakt med klubben går ut till sommaren.

Covic har en svensk fru vilket gör att en flytt tillbaka till Sverige alltid är nära till hands.

Publicerad 2009-03-17 kl 15:20
Annons
Annons
Annons