Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

ALLSVENSK NEDRÄKNING: TV: Haglund ska förvalta arvet efter Ingesson: "Hans idéer lever vidare"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hans uppdrag blir att förvalta arvet efter Klas Ingesson. Här berättar nygamle tränaren Magnus Haglund om sin återkomst till Elfsborg, och hur han ska lotsa laget framåt med varsam hand.

Det var traumatiskt för Elfsborg och hela fotbolls-Sverige när Klas Ingesson tragiskt gick bort efter en lång tids sjukdom förra året. Men det är inte bara på ett känslomässigt plan som landslagslegendaren lever vidare i Boråsklubben. Även sportsligt är det hans tankar och idéer som format dagens A-lag, där Magnus Haglund tagit tydliga intryck av sin föregångares arbete inför starten av allsvenskan 2015.

- Vi hade ju många och långa samtal den sista tiden av Klas liv. Han berättade väldigt engagerat och ingående. Trots att han var sjuk och trött hade han en väldig energi när han pratade om det här laget, och han hade otroligt mycket spännande att berätta om truppen, säger Haglund när TV4-sporten möter honom för en intervju på Borås Arena.

Haglund förklarar att det är Ingessons grundjobb som nu ska förfinas och förhoppningsvis växa till ett framgångsrecept under året som kommer. I den processen ingår också en del taktiska förändringar som "Klabbe" tagit initiativ till, som exempelvis att skola om Anders Svensson till mittback.

Se intervjun med Magnus Haglund här ovanför!

Publicerad 2015-04-01 kl 17:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons