Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Anders Svensson: "Fått en att utvecklas som människa"

Nästa

Avbryt
Försök igen

För Elfsborgsspelaren och tidernas meste landslagsman Anders Svensson har Klas Ingesson haft en viktig roll genom livet, från ungdomsfotbollen, som "fantastisk" fotbollsspelare och nu som manager.
- Att få arbeta så nära honom som jag gjort det senaste året känns fantastiskt och han har verkligen fått en att utvecklas som människa och värdera vad det är som är viktigt i livet, säger Svensson.

Han kommer att minnas Ingesson som en kämpe som sprider glädje och energi omkring sig och kommer att bära med sig en lång rad minnen. Bland annat den speciella jargongen runt deras spel i landslaget med nummer 8 på ryggen.

- Han hävdade alltid att han hade varit den riktiga nummer 8 och min fru håller ju med honom, eftersom han har varit hennes stora idol, så det har ju varit lite tungt, säger Svensson.

- Jag brukade kontra med att jag spelat tre gånger så många landskamper men då svarade han ja, ja större delen var nog på bänken. Jag satt aldrig på bänken.

Anders Svensson kommer aldrig radera sms:et som Klas Ingesson skickade förra helgen efter bortasegern mot Malmö.

- Han tackade för en fantastisk insats och att jag nu äntligen var accepterad som en riktig nummer 8.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson: 

- Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet. Vi har inom Elfsborg varit medvetna om att Klas har kämpat och slitit hårt med cancern de senaste dygnen och de senaste veckorna men sedan är det ändå alltid en chock när det sker, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Han säger att klubbens tankar går till Klas Ingessons anhöriga och han har varit i kontakt med Klas Ingessons fru på morgonen.

- Klas är en av de personer som jag har träffat i mitt liv som gjort starkast intryck på mig med sin starka och varma personlighet. In i det sista var han en kämpe och han såg positiva saker i livet och i omvärlden och fotbollen.

Förra veckan var Bosse Johansson tillsammans med bland andra klubbdirektören Stefan Andreasson hemma hos Klas Ingesson och pratade med honom om livet och fotbollen.

- Han hade en unik förmåga att se de större sammanhangen och han gjorde en fantastisk insats för IF Elfsborg, säger Johansson.

- Han har betytt väldigt mycket för klubben både framför och bakom kulissen.

Publicerad 2014-10-29 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons