POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Bajrami återvänder till Elfsborg: "Otroligt tacksam"

Foto: Scanpix

Emir Bajrami återvänder till Elfsborg.
Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt för säsongen 2015.
- Väldigt kul att välkomna Emir tillbaka, han är en fantastisk kille, säger managern Magnus Haglund till Fotbollskanalen.

Emir Bajrami är tillbaka i svensk fotboll igen. Fem år efter han lämnade Elfsborg för holländska Twente återvänder han till klubben. Bajrami har skrivit på ett kontrakt som gäller för säsongen 2015.

- Jag är otroligt tacksam, det betyder väldigt mycket för mig att få vara här. Det är ju en speciell känsla att komma tillbaka till klubben som man kom till som 17–åring och sedan utvecklades i. Jag tror att det är precis det jag behöver, säger han till klubbens hemsida.

Bajrami bröt sitt kontrakt med Panathinaikos för några veckor sedan. Tiden i den grekiska storklubben har varit kantad av skador, och nu väntar en lång och oviss rehabiliteringstid innan den förre landslagsmittfältaren kan vara tillbaka i spel.

- Jag vet att om han blir frisk är det en ruggigt bra spelare. Det är det vi hoppas men det vet vi inte, han ska fixa ryggen nu som han haft problem med i många år. Han har gjort mycket för Elfsborg och kommer kunna göra mycket för Elfsborg om han blir frisk, säger den assisterande tränaren Peter Wettergren till fotbollskanalen.se.

Om han blir frisk?
- Det viktigaste är att han får göra sin operation, det kan gå väldigt bra och han kommer tillbaka. Men det är svårt att sia om vad prognosen säger. Vi vet att han är ruggigt bra när han är frisk och hel och det är ambitionen att han ska bli det igen.

Emir Bajrami känner sig mycket nöjd med att återvända till Elfsborg och tycker att det är rätt steg för honom.

- Det är rätt beslut, det är jag övertygad om. Jag behöver tid, lugn och ro samt att vara runt min familj och mina vänner för att kunna bygga upp mig och sedan spela fotboll på den nivå som jag vet att jag kan, och det får jag här hos Elfsborg. Det är verkligen som att komma hem till sin familj igen. Alla lagkamrater, människor i klubben och allt runtom den är väldigt roligt att komma tillbaka till, säger han.

"Gick från pojke till man hos oss"
Förhoppningen är att Bajrami ska vara redo för spel efter sommaren och får direkt tuff konkurrens bland mittfältsplatserna i Elfsborg. Klubbens manager, Magnus Haglund är väldigt nöjd över sitt senaste nyförvärv.

- Det är en kanonkille vi får in, han kom ju till oss som 17-åring och utvecklades från en junior till en färdig A-lagsspelare och gick även från pojke till man hos oss. Det känns fantastiskt att kunna välkomna en sådan spelare hem till Elfsborg igen. Kul också att han vill komma hem och väljer att göra det, säger Haglund till fotbollskanalen.se och fortsätter.

- Nästan det första han ska göra nu är ju att opereras och sedan blir det ju några månader med rehab. Vi har inte satt någon tid för någon comeback utan det får ta den tiden som det behöver.

Värvningen är ett led i Elfsborgs satsning och tanke kring värvningarna. Att dels satsa på egna produkter men även att plocka hem sina spelare runtom i Europa.

- Vi är jätteglada över att Emir är tillbaka i Elfsborg. Han kommer ju bidra redan nu med sitt humör och sprida glädje i gruppen. Sen får vi se när han är redo för spel. Det viktiga är att han blir frisk, säger Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-17 kl 09:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå