Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborg ändrar spelsystem för att vinna

Efter att man tidvis blivit utspelat centralt hemma mot Nordsjälland ändrar Elfsborg sitt spelsystem för att kunna matcha danskarna bättre.

- Vi åker inte till Farum i tron att vi kommer att styra spelet, det gör inga skandinaviska lag på bortaplan mot Nordsjälland, säger Jörgen Lennartsson till BT.

Alltså betyder det att man frångår det tidigare självklara tvåmannaanfallet och spelar istället med en 4-5-1-formation. Enligt BT kommer Anders Svensson, Henning Hauger och Stefan Ishizaki få starta på det centrala mittfältet med Ishizaki som offensiv mittfältare. På kanterna ska Marcus Rohdén och Niklas Hult husera. Anfallsspetsen ska bestå av James Keene.

– Det lutar åt att vi kommer att spela ett lite mer omställningsspel gentemot förra matchen. Vi vet hur Nordsjälland spelar, att det är ett väldigt offensivt lag. Men de har också en liten svaghet bakåt, och jag tror att vi kommer få ett par bra möjligheter framåt. Då gäller det att vi verkligen tar vara på dem, men det har ju tyvärr inte varit vår styrka i år, säger Anders Svensson till BT.

Att man stuvar om så pass sent på säsongen kan möjligen verka desperat. Men Elfsborg är fast beslutna om att inte åka ur Europaspelet.

- Vi har kämpat hela året för att ta oss till ett gruppspel i Europa. Nu har vi chansen, säger Stefan Ishizaki.

Känns det självklart att spela 4-5-1?

– Det tycker jag absolut. I den här typen av matcher måste man anpassa sig till motståndaren. Nu gäller det att inte släppa in något tidigt mål. Vid oavgjort talar matchen för oss ju längre klockan tickar, säger Marcus Rohdén till BT.

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson tror att man har stora möjligheter att ta sig vidare till Europa League-gruppspelet men menar att Nordsjälland är en svår nöt att knäcka då de är så pass skickliga offensivt.

- Nordsjälland är modigare på hemmaplan och deras centrala styrkor är än mer offensiva. Vi vet vad vi kommer att få försvara emot. Vi åker inte till Farum i tron att vi kommer att styra spelet, det gör inga skandinaviska lag på bortaplan mot Nordsjälland. Det blir kontringsanpassat anfallsspel, men jag tror att vi har goda chanser att vinna matchen den vägen, säger Lennartsson till BT.

Matchen sänds i TV4 Sport och här på Fotbollskanalen, samt på våra appar.

Publicerad 2013-08-29 kl 15:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons