Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborg lyfter upp fem talanger: "Räkna inte med etablerade nyförvärv"

Elfsborg har blivit känt för att fostra många ungdomar till färdiga spelare. Nu är nästa kull på gång. Enligt Borås Tidning lyfter klubben upp fem nya talanger till A-laget.

Det rör sig om Anton Andreasson, Kristoffer Björk, Liridon Gashi, Victor Rotting och Arber Zeneli.

– Sedan blir det nog ytterligare några yngre som kommer att få chansen som lärlingar, säger klubbchefen Stefan Andreasson till BT.

Han fortsätter:

– Det här innebär att ni inte skall räkna med att vi kommer att presentera tre etablerade nyförvärv de kommande veckorna. Utan vi kommer att ha fokus på att flytta upp egna, unga talanger.

Som namnet antyder finns ett familjeband mellan Stefan Andreasson och en av spelarna. Anton Andreasson är hans egen son. Något som enligt den förstnämnde inte betyder så mycket i den här situationen.

– Nej, det är inte min fråga – utan det sköter tränarna. Det är Peter (Wettergren) och Klas (Ingesson) som bestämmer hur truppen skall se ut. Men vi har alltid strävat efter att ha 50 procent egna spelare. Och det är förstås extra roligt att kunna flytta upp så här många. Men det är svårt att veta när olika spelare är mogna. En del behöver något år extra i U21, säger han till Borås Tidning.

Publicerad 2013-11-20 kl 22:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons