Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborg vill utmana om guldet: "Kan ge oss in och bråka"

UPPLANDS VÄSBY. Magnus Haglund är tillbaka som tränare i Elfsborg. Nu vill han utveckla klubben vidare från senast.
- Något jag tagit med mig från Norge är att ha ett mer direkt spel i vissa lägen, säger Haglund.

Mellan 2004 och 2011 var han tränare för Elfsborg. Därefter har han huserat i norska Lilleström. Men nu är Magnus Haglund tillbaka i Borås-klubben.

Så har Haglund utvecklats sedan senaste sejouren i Elfsborg? Den frågan fick tränaren på dagens allsvenska upptaktsträff.

- Jag hoppas att jag har blivit bättre. Jag tycker att vi förra gången jag var här var väldigt passningsskickliga och vi gjorde en del mål, men vi var inte tillräckligt direkta ibland, när det krävdes, säger Haglund.

- Det är något jag tagit med mig från Norge, att bli bättre i kontringsspelet och vara mer direkt. Att såra motståndaren och hitta lösningar som gör att man kommer bakom motståndarens backlinje även när de är samlade, fortsätter han.

Hittills menar Haglund att det går på rätt håll när det gäller den processen för att bli bättre på det mer direkta spelet.

- Jag tycker att det har sett bra ut i några träningsmatcher. Mot Örebro i går (förlust 1-0) fick vi inte till det, men totalt sett har jag sett en utveckling, säger Haglund.

Hur ska ni arbeta för att kunna utmana om guldet?
- Vi vill vara utmanare till de största storstadsklubbarna. Vi är ett av lagen som möjligen kan ge oss in och bråka där. Vi ska fortsätta utveckla komponenterna i spelet så att vi får ett direktare spel och ett bättre djupledsspel. Sen ska det bli spännande att se hur våra unga spelare tar steg.

Publicerad 2015-03-23 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons