Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborgs nya vapen: "Aldrig haft en sådan uppspelsfot därbak"

Foto: Scanpix

Anders Svensson får fortsatt förtroende som mittback i Magnus Haglunds lagbygge. Efter matchen hyllas han av sin tränare.
– Han gör det bra, jag tror aldrig något lag i allsvenskan haft en sådan uppspelsfot därbak, säger Haglund.

Elfsborg gick tidigt ut med att fokuset på Svenska Cupen var stenhårt. Lagets enda chans att få uppleva ett nytt äventyr i Europa under 2015. Tre raka segrar i gruppspelet följdes upp med en ny tung seger, 3-0 hemma mot Hammarby.
– Vi gör en väldigt bra match, defensivt känns det bra. Jag tror knappt Hammarby skapar något alls idag, det kändes inte så i alla fall. Sen ska vi göra fler mål. Vi har många klara målchanser men slarvar lite med sista passningen eller avslutet. Men 3–0 hemma mot Hammarby det får man vara nöjda med, säger Anders Svensson.

Veteranen har tagit klivet ner som mittback och bildar tillsammans med Sebastian Holmén allsvenskans kanske mest spelskickliga mittbackspar. 
– Hammarby sätter ju lite press på oss men det gillar vi, då får vi läge att spela oss ur situationerna och sedan hota. Vi har ju Kevin (Stuhr Ellegaard) därbak också så det är inte många bollar som går fel. Klart att det någon gång kanske blir en felpass men det får man ta, säger Svensson.

Hur trivs du i mittbacksrollen?
– Bra, jag har ju spelat där i några matcher och tycker samspelet med Sebastian känns bra. Jag har ju alltid gillat att ha boll och styra spelet och som mittback har jag hela planen framför mig. Sen defensivt känns det allt bättre och bättre.

Efter matchen hyllades Svensson av Magnus Haglund.
– Någon gång spelar han väl med lite små marginaler, men han gör det det, väldigt, väldigt bra. Vi får en fin start på våra anfall med Anders därbak. Det är väl ingen allsvensk lag som haft en sådan uppspelsfot nedifrån. Han och Sebastian gjorde det jättebra när vi tappade boll, att falla av direkt och styra av deras djupledslöpningar, det hade vi jobbat på i veckan.

Svensson lär få fortsätta som mittback vare sig han vill eller inte. Jon Jönsson är fortfarande inte redo för spel men det närmar sig, enligt Haglund.
– Det går bättre och bättre för honom, han saknar fortfarande kontinuitet i träningarna men det kommer.

Hammarby skapade dock några chanser till kvittering och Elfsborg levde farligt då laget ”bara” hade 1–0 att gå på. Men inom loppet av några minuter dödade laget matchen efter två hörnmål, det första av Svensson.
– Vet inte om man ska bli mer orolig över deras fasta situationer … nej men att göra mål på fasta situationer är alltid bra, säger Svensson.
– Jag satt precis och klagade på bänken att vi var dåliga på hönor. Sen gör vi mål på de två kommande hörnorna, så det kan vara i fotboll, säger Magnus Haglund.

I och med segern är Elfsborg nu klart för semifinal mot Örebro på bortaplan. Ett möte som är det sista hindret innan final.
– Det blir en tuff match, vi åkte ju på en stjärnsmäll där förra säsongen, säger Svensson.

Men drömmen om Europa lever?
– Ja, det är skönt! Det är ju dit vi vill!

Publicerad 2015-03-15 kl 16:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons