POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborgs tränare om hjälten: "Gör fler poäng sista 20 än första 70"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Arber Zeneli, 20, avgjorde för Elfsborg mot Djurgården i går. Nu får han beröm av tränaren Magnus Haglund, som dock för tillfället ser mest kvaliteter i yttern som inhoppare.
- Hans egenskaper kommer verkligen fram när han hoppar in, säger Haglund.

20-årige Arber Zeneli nosar på en startplats i Elfsborg. Under söndagen hoppade han in och gjorde 2-0 mot Djurgården på sin första bolltouch. Det blev det avgörande målet i matchen, som slutade 2-1 till Elfsborg.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund tror mycket på Zeneli, och ser honom redan som en av tre vassa yttermittfältare i sin trupp.

- Våra tre kantspelare kan spela på båda kanterna. Jag tycker att vi behöver tre kantspelare i toppklass, som kan spela på båda kanterna och som kan växeldra. Vi behöver två som startar och en som kommer in och får möta trötta motståndare. Man behöver tre som är riktigt bra, säger Haglund.

- Arbers egenskaper kommer verkligen fram när han hoppar in. Han gör ofta mer poäng under de sista 20 minuterna än första 70 minuterna. För oss har det varit ett bra sätt att hantera speltiden på kantspelarna hittills. Men jag räknar med att Arber kommer att starta matcher i år också. Jag tycker att vi har tre kantspelare som håller för att vara ett bra lag i allsvenskan.

Zeneli själv var nöjd efter segern och sitt mål.

- Det var skönt, verkligen. Det kändes jättebra att springa ut mot fansen sen. De stöttar oss jättemycket och det kändes helt fenomenalt, säger Zeneli.

- 2-0-målet var jätteviktigt för oss, fortsätter han.

Vad gör du för att bli mer av en 90-minutersspelare?
- Tränaren gör som han vill och det bästa laget startar. Sedan får jag göra det så bra som möjligt när jag kommer in. Jag ska ta chansen och göra så mycket poäng som möjligt så får vi se om jag får 90 minuter någon gång.

Känner du själv att du passar bäst mot slutet när motståndarna är trötta?
- Både och, alla vi ju spela så mycket som möjligt. Men jag är bra en mot en och när alla är trötta så passar det ganska bra för mig att utnyttja det.

Hur mycket känner du själv att du kan bidra med i år i Elfsborg?
- Jämfört med förra året tror jag att jag kan bidra mer och jag har en massa mål att hålla. Man vill göra så mycket poäng som möjligt för laget så att det ska gå bra för mig också. Jag tror att jag kommer bidra ganska mycket faktiskt.

Vad är det för mål du pratar om?
- Alltså, göra så mycket poäng som möjligt faktiskt. Jag vill bidra till laget och bli en bra poängspelare och vara en viktig kugge i laget, avslutar Zeneli.

Publicerad 2015-04-06 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå