POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELFSBORG

Elfsborgsstjärnan rycks med av AIK: ”Europa är prio”

Lasse Nilsson

Elfsborg vill ut i Europa. Stjärnan Lasse Nilsson imponeras av AIK och vill nu kommande säsong prioritera Europa framför allsvenskan:
– Europa blir prio. Jag tror det är viktigt att vi spelare visar det så att vi inte stannar i tanke, säger Nilsson till FotbollDirekt.se.

En månad efter SM-guldet börjar nu Elfsborg allt mer tänka på nästa säsong och Lasse Nilsson är angelägen om Europaspel – så mycket att han vill prioritera internationella cupmatcher före allsvensk verklighet här hemma.
Ambitioner som hänger i hop med att Elfsborg misslyckats tungt i Europa League två år i rad men som också får skjuts av AIK:s och Helsingborgs framgångar i år:

– Det var ju ett stort misslyckande för oss förra året mot Ålesund och att vi förlorade i år mot Horsens var, ja, både oväntat och märkligt. Vi kände oss ju i år bättre än någon gång sedan jag kom tillbaka, säger Lasse Nilsson till FotbollDirekt.se.

– Men vi har definitivt lärt oss en läxa de två senaste åren. Ja, det grämer fruktansvärt mycket men blir ju lite lättare att smälta nu med Champions League-chans nästa år.

Det förra Heerenveen-proffset går så långt att han nu vill prioritera en europeisk framgång med Elfsborg än succé här hemma – och han säger det rent ut:

– Om man tvingas välja så… men vi hoppas ju förstås på att vi ska klara av båda delar, fortsätter Lasse Nilsson.

– Men Europa blir prio. Jag kom hem för att få vinna SM-guld och det har jag ju nu fått uppleva. Alltså jag tror det är viktigt att vi spelare visar det så att vi inte stannar i tanke och också visar det, säger Nilsson till FotbollDirekt.se.

– Det viktigaste för klubben är ju att utvecklas och då är pengar viktiga, som det ger att gå till som exempelvis till ett gruppspel i Champions League eller Europa League.

Oscar Hiljemark försvinner. Ett tungt namn för vilken allsvensk klubb som helst att gå miste om:

– Det är det och vi får räkna med att han försvinner men jag är övertygad om att vi får in flera bra nya starka namn.

Hur ser du själv på Europaspel efter dina år med Heerenveen?

– Vi gick ju långt flera gånger under min tid där och vidare från gruppspelet. Nä, det är fantastiskt roliga matcher och verkligen en krydda.

Hur ser du på AIK och Helsingborg – hur mycket har deras framgångar i år inspirerat?

– Det är klart att det inspirerar. Men vill ju själv spela sådana matcher. Spelmässigt har det sett bra ut men utan att då ta tillräckligt med poäng. Lite typiskt. Men AIK värvade bra i somras och Europasatsade för att vara bra i gruppspelet och har gjort det otroligt bra.

– Det har varit kul att se AIK.

Publicerad 2012-11-27 kl 10:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå