POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Guliganerna ska hjälpa flyktingar: "Vill få gemenskap"

Foto: SCANPIX

Elfsborgs supporterförening, Guliganerna, gör tillsammans med Borås Stad en unik insats med en verksamhet för nyanlända flyktingar.
- Vi har ett stort socialt engagemang i föreningen, vi vill bättre spegla samhället, säger Guliganernas ordförande, Glenn Holvik till Fotbollskanalen.

Tillsammans med Borås Stad startar Guliganerna en verksamhet för nyanlända flyktingar. Syftet med satsningen är att nyanlända flyktingar ska kunna vara i en miljö och träffa svensktalande personer, hitta en gemenskap som ska underlätta vardagen.

- Många invandrare går till SFI, lär sig svenska, men har ingen att prata med. Vi vill få till en gemenskap och där vill vi kunna bli en plattform, säger Holvik och fortsätter.

- Vi har ganska få personer i vår supporterskara med utländsk bakgrund. Vi vill bättre spegla samhället i stort och därför är det extra kul att Bajrami blev klar idag. Förhoppningsvis kan han bli en förebild och locka folk till läktaren, vi har även Arber Zeneli som varit riktigt bra under försäsongen.

Inom kort är det dags för de första aktiviteterna. Men satsningen ska inte bara bygga på enskilda aktiviteter, säger Holvik.

- Det är inte syftet att krysta fram aktiviteter, det är dumt att köra det bara för projektet skull. Vi vill att det här ska bli en del i vår dagliga verksamhet. Men vi kommer kickstarta med att Borås Stad kommer och informerar om integrationen i staden. Sen när vi möter Kalmar den 29 april så kommer vi och Elfsborg att bjuda alla nyanlända flyktingar på matchen. Det är ju där fotbollen är kanon för den förenar, de flest kan något om fotboll eller har ett litet intresse.

Hur har satsningen tagits emot?
- På ett jättebra sätt, vi är en ganska unik förening skulle jag vilja säga i och med vårt sociala engagemang. Vi har samlat in pengar till ALS, mot könsstympning i Kenya och nu senast Cancerfonden. Det här blir något nytt som jag tror kommer gynna föreningen.

Publicerad 2015-03-17 kl 17:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå