Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Haglund hetaste kandidaten som Ingessons efterträdare

Foto: Scanpix

Magnus Haglund

Klas Ingesson lämnar Elfsborg.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är Magnus Haglund högaktuell att ta över som manager.

- Han har gjort ett väldigt bra jobb i Norge, säger Janne Mian som fortsätter som tränare.

När Jörgen Lennartsson fick sparken gjorde Elfsborg om i organisationen. Klas Ingesson klev in som manager, Janne Mian som chefstränare och Peter Wettergren var kvar som assisterande tränare. Årets säsong har gått bra: laget vann Svenska Cupen och är med och kämpar om en Europa-plats.

Efter säsongen går kontrakten ut för Ingesson och Mian och det har länge varit oklart om vad som händer. Men nu står det klart att Ingesson som dragits med sviterna efter sin cancer lämnar klubben - enligt Borås Tidning är det just kroppen som säger ifrån.

- Jag vill så gärna, men kan inte bara tänka på mig själv. Det är bäst för alla om jag kliver av, säger han till tidningen.

Elfsborg vill fortsätta jobba med en manager och två tränare. Nu står det klart att Janne Mian förlänger sitt avtal och enligt uppgift till fotbollskanalen.se är vill Elfsborg ha Magnus Haglund som manager.

- Muntligt har jag fått veta att klubben vill att jag fortsätter som tränare nästa år i ungefär samma roll. Kanske inte som chefstränare, men titeln skiter jag i, säger Mian.

- Det känns givetvis bra att klubben vill ha kvar mig. Det är en bra klubb att vara i och det har varit ett bra år för oss med en titel. Klubben vill fortsätta med konceptet en manager och två tränare. Det finns tankar på en större managerroll.

I tisdags blev det klart att Haglund lämnar Lilleström efter säsongen, trots att han hade kunnat utnyttja en option och stannat i ett år till.

Under sina sju år som tränare för Elfsborg förde Magnus Haglund klubben till det första SM-guldet på 45 år och var med och etablerade Boråslaget som ett av Sveriges absolut bästa.

Inför säsongen 2012 flyttade Haglund till Lilleström, men snabbt efter ankomsten fick den norska klubben ekonomiska bekymmer. Den här säsongen har han gjort laget till en toppklubb i Norge. Så här säger Janne Mian om Haglund:

- Man vet ju att det är några namn som har figurerat. Jag känner inte Magnus Haglund jättebra, vi har träffats några gånger och det verkar vara en väldigt bra kille. Han har gjort ett jättejobb i Norge där Lilleström haft ekonomiska problem och här i Elfsborg gjorde han också ett stort jobb och tog bland annat ett SM-guld, säger Janne Mian till fotbollskanalen.se.

Peter Wettergren har ett år kvar på sitt kontrakt och kommer att fortsätta som tränare tillsammans med Janne Mian. Anders Svensson och Andreas Klarström sitter på utgående avtal och i dagsläget är inget beslut taget om spelarnas framtid.

- Vad som händer med Anders och Klarström får du fråga Stefan Andreasson. Han har suttit i möte med Anders, men det är nog inte klart vad som händer där. Vad gäller Klarström har vi tränare sagt att vi gärna vill att klubben förlänger med honom. Dels är han en bra spelare, dels en väldigt bra kille att ha i gruppen, säger Mian.

Publicerad 2014-10-16 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons