Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Hedlund inför Hammarby: "Kommer inte fira på samma sätt igen"

Foto: Scanpix

Senast lagen möttes på Borås Arena så hånade Simon Hedlund bortafansen, gör han mål igen så blir det ett annat firande.
– Det var lite onödigt, men gör jag mål så kommer jag fira men inte på samma sätt, säger han till fotbollskanalen.

Det var i cupkvartsfinalen hemma mot Hammarby som Simon Hedlund gav Elfsborg ledningen tidigt i matchen. I glädjen efter målet valde han att fira framför Hammarby-klacken med en hånande gest.

- Det var väl lite onödigt, säger Hedlund som har flera släktingar som håller på just Hammarby.

- Jag fick inte höra så mycket av dem som jag trodde, de höll sig rätt lugna. Det var mer snack från andra supportrar men om man retar upp supportrarna lite onödigt så får man ta skiten också, det förstod jag ganska snabbt.

Seger i premiären
I premiären blev det en 2-1 seger på bortaplan mot Djurgården för Elfsborg i en match där det knappast var något skönspel bakom de tre poängen.

- Det var det absolut inte! Men premiärer är ofta väldigt speciella och man får inte riktigt spelet att sitta. I viss anfall gjorde vi det riktigt bra sen defensivt så krigar vi ju egentligen till oss tre poäng. Jag vet inte riktigt varför det såg ut som det gjorde. Kanske är det lite nervositet eftersom det är mycket folk men jag har ingen bra förklaring egentligen, säger Hedlund.

Elfsborg har konstgräs hemma på Borås Arena, trots det var flera av spelarna lite överraskade över konstgräset på Tele 2 i Stockholm.

- Det var otroligt svårt med passningsspelet, bollen rullade oerhört snabbt.

Ni spelar ju på konstgräs hemma, kan det vara så stor skillnad?
– Absolut! Nästan alla konstgräsmattor är olika, vissa vattnar och vissa inte, vissa är sträva och vissa inte. Det är väldigt olika.

Kul med premiär och ett publiklag som gästar?
– Det kommer ju bli lite extra roligt med så mycket folk. Matcherna mot Hammarby är en av de roligaste att spela och det extra trycket gör att man laddar lite extra. Sen ska det bli kul att spela allsvenskt på hemmaplan, det var ju ett tag sedan men vi är väldigt trygga på hemmaplan och har ett bra passningsspel.

Publicerad 2015-04-08 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons