Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Ingesson kan stanna i Elfsborg: ”Gör det som är bäst för klubben”

Foto: Scanpix

Klas Ingesson

Elfsborg står utan tränare till nästa säsong.

Lösningen kan bli Klas Ingesson:

- Jag hoppas ha ett svar innan november är över, säger klubbchefen Stefan Andreasson till bt.se.

Elfsborgs guldtränare Jörgen Lennartsson fick sparken från klubben i slutet av september. Då valde klubben en intern lösning och Klas Ingesson tog över som huvudtränare. Men Elfsborg har fortsatt att leta ersättare till säsongen 2014 – men efter att klubben misslyckats med att hitta en ny tränare utifrån ser man nu ut att återigen vara nära en intern lösning.

- Jag hoppas ha ett svar innan november är slut, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Enligt källor till BT vill Elfsborgs klubbledning satsa på tre egna tränare nästa säsong. De tre ska i så fall bli Klas Ingesson (huvudtränare) med två assistenter (Janne Mian och Peter Wettergren). En lösning Andreasson varken bekräftar eller dementerar.

- Vi har väldigt många duktiga leder inom föreningen som det är i dag. En intern lösning är ett alternativ. Ett bland flera.

Peter Wettergren har den senaste tiden varit iväg och jobbat med landslaget, under tiden har nuvarande fystränaren Janne Mian assisterat Klas Ingesson på träningarna.

- Det har funderat väldigt bra. Janne Mian har ett stort fotbollskunnande och ser idéer och lösningar. Vill klubben att jag fortsätter som huvudtränare så kör vi. Vill man att jag tränar ett ungdomslag gör jag det. För mig handlar det om att anpassa mig till det som är bäst för klubben, säger Klas Ingesson.

Elfsborgs säsong 2013 är fortfarande inte över. På torsdag tar man emot Salzburg på hemmaplan i Europa League. Matchen börjar 21.00 och sänds i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-11-23 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons