POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELFSBORG

Ingesson ryter ifrån: "Får vara slutspekulerat nu"

Foto: Scanpix/Elfsborg.se

Klas Ingesson är trött på snacket.

Elfsborg-tränaren har skrivit ett personligt brev på klubbens hemsida.

– Jag känner mig irriterad över att bli bedömd utefter sjukdomen, skriver 45-åringen.

Det har gått fem år sedan Klas Ingesson diagnosticerades med blodcancer. Sedan dess har han kommit tillbaka och tog över som Elfsborgs huvudtränare efter Jörgen Lennartsson. När klubben hade premiär i måndags stod han ändå där, vid sidlinjen, trots att han kämpat i sviterna från sjukdomen. Efter förlusten mot Åtvidaberg föll Ingesson i omklädningsrummet och bröt armen - ett resultat av hans benskörhet.

Nu har den tidigare landslagshjälten skrivit ett personligt brev på Elfsborgs hemsida. Där framgår det tydligt vad han känner inför rapporteringen kring sjukdomen.

"Jag känner mig irriterad över att bli bedömd utefter sjukdomen och vill en gång för alla understryka att jag mår bra förutom att min kropp rent styrkemässigt har fått börja om ifrån början.

Alla mina värden är likvärdiga med de jag hade innan jag blev sjuk 2009, vilket betyder att jag är frisk. Sen är jag muskulärt svagare efter fem år där cancer och olika behandlingar har gjort så att kroppen inte är som den kanske borde vara vid 45 års ålder, bland annat lider jag av benskörhet", skriver han och fortsätter bestämt:


"Det får vara slutspekulerat om mig och min cancer nu. IF Elfsborg och jag har en överenskommelse där mitt jobb är att vara manager för A-truppen. Rent fysiskt och psykiskt har jag inga problem att klara mitt jobb. Sedan ska jag naturligvis granskas som vem som helst om jag är tillräckligt duglig för jobbet men då ska det bedömas utifrån mitt kunnande och min kompetens - inte min fysiska status. Det är varje enskild människas rätt att bli bedömd utifrån vem du är och vad du gör - inte för att du har en sjukdom eller ett handikapp".

Läs hela brevet på Elfsborgs hemsida.

Publicerad 2014-04-04 kl 16:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå