Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Ingesson tackar för "keep the faith"-tröjorna: "Vet att han är stolt och glad"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Klas Ingesson kunde inte närvara vid sin avtackning på Borås Arena, men hälsar att hyllningarna från publik och spelare gjorde honom rörd.
- Jag vet att han blev både stolt och glad, säger tränarkollegan Janne Mian till GP.

När Elfsborg tog sig an Djurgården på söndagskvällen genomförde hemmalagets supportrar och A-lag även en manifestation för den avgående Klas Ingesson. För ett par veckor sedan meddelade den gamle VM-kungen från 1994 att han lämnar jobbet som tränare i föreningen, på grund av sviterna efter den benmärgscancer han diagnosticerades med 2009.

Ingesson har tidigare bland annat berättat att han drabbats av benskörhet till följd av behandlingen mot sjukdomen, och under inledningen av årets allsvenska säsong fick han närvara vid Elfsborgs träningar och matcher sittande i rullstol.

Men på söndagen tackades han av inför 11 450 åskådare, och även om "Klabb" inte själv kunde närvara vid tillfället hälsar han och tackar genom sina medarbetare.

- Jag vet att Klas är stolt och glad över hyllningarna, det är synd att han inte kunde vara med här i dag, säger tränaren Janne Mian till GP.

Lagom till avspark kom Elfsborgs spelare ut till mittcirkeln med uniforma T-shirtar över sina matchkläder. På bröstet stod det tryckt: "Keep the faith" ihop med en personlig hälsning till Ingesson, och klubben meddelade även att man under oktober månad samlat ihop drygt 700 000 kronor i en traditionsenlig kampanj för Rosa Bandet.

Publicerad 2014-10-27 kl 08:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons