Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

"Klabbe" nära Elfsborg redan 2001: "Vi gjorde allt"

Foto: Scanpix

Klas Ingesson blev väldigt omtyckt i Elfsborg. VM 94-hjälten kunde hamnat i Elfsborg redan 2001.
– Vi gjorde allt för att få honom då, det var allt ni kan tänka er, säger Elfsborgs klubbchef, Stefan Andreasson i poden 26 juni med Guliganerna.

Elfsborg hade ett omtumlande fjolår med Klas Ingesson. Spelare och ledare har pratat om hur mycket han påverkade dem med sin inställning och glädje till livet och fotbollen. Så även Andreasson.
– Klas påverkade mig väldigt mycket, ända sedan jag lärde känna honom. Nu håller vi ju på att skriva verksamhetsberättelse och när man tittar tillbaka vill man bara gråta och tycka det är ett hemskt år. Sen vet man hur Klas hanterade detta, han var tillbaka på fotbollsarenan som han ville. Vi som klubb har också kommit varandra närmare. Det är lite som Klas var, att inte gnälla för småsaker. Jag är väldigt stolt över att jag fick Klas att bli Elfsborgare, säger Andreasson i podcasten 26 juni.

"Finns inga gränser"
Två gånger jagade klubbchefen Ingesson som spelare, både 2001 och 2003. Första gången var det nära att det blev en affär.
– Vill vi ha en spelare så gör vi allt vi kan, det finns inga gränser. I Klas fall var det allt ni kan ätnka er, det var helikopterresor från Ödeshög tre dagar i veckan. Han hade en glasögonagentur vid den tiden och vi lovade väl nästan att köpa alla glasögonen. Sen när han kom ner och tränade så var det ju det värsta man sett, får vi han så vinner vi allsvenskan fem år i rad tänkte jag. Han var otroligt bra! Vi var väl överens och jag kommer ihåg hur glad jag var. Han hade inga lönekrav och skulle bara hem och förankra det med frugan, sen ringde han och sa ”Fan, det gick inte!”.

Något som har varit en het potatis i Borås är flytten för Niklas Hult och framförallt Johan Larsson som skrev nya kontrakt och därefter lämnade klubben för en billig peng. Sju respektive tre miljoner.
– Man kan titta blint på en affär och tycka det är dåligt. Ett tag kändes det som att man var tvungen att vara bosman för att få gå från allsvenskan. Men tittar du på de 100 senaste spelarna som lämnat och ställer bosmanspelarna mot de som har gått för pengar så lovar jag att det är skillnad. Men vi har aldrig under min tid haft några utköpsklausuler i några kontrakt.

Bajrami i fokus
Dessutom pratar Andreasson om eventuella hemvändare där Emir Bajrami hamnat i fokus på grund av sina ryggproblem.

– Han är ju hemma nu, vi får se vart det tar vägen. Först gäller det ju att syna hans rygg och se till att den blir bra. Sen om det är läge nu eller längre fram det får vi se. Det enda man vet är att det egentligen är upp till de här spelarna själva när de är redo att ta steget hem, säger Andreasson.

Publicerad 2015-03-02 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons