Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix.

Klas Ingesson blir manager i Elfsborg

Klart: Här är Elfsborgs nya tränartrojka

Nu är Elfsborgs tränarkonstellation klar. Janne Mian tar över som chefstränare samtidigt som Klas Ingesson går in i en nytillsatt managerroll.

– Ingesson kommer att vara ytterst ansvarig som chef över tränarna, men den som ansvarar för laguttagningen är Janne Mian, säger Elfsborgs ordförande, Bosse Johansson, till fotbollskanalen.se.

Under söndagen gick Elfsborg ut med ett antal förändringar i klubbens organisation. Janne Mian går in som chefstränare och Klas Ingesson går in i en roll som manager. Dessutom blir Peter Wettergren assisterande tränare med särskild inrikting på individuell spelarutveckling.

ANNONS

– Janne kommer att påbörja Prolevel-utbildningen. Janne har alla utbildningar förutom sista steget och nu har vi fått klartecken att Janne kommer kunna gå den under vintern, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till fotbollskanalen.se.

– Sedan kommer Klas i sin roll som manager att vara med i gänget i A-laget och han kommer vara chef över Janne och Peter och kommer att vara ansvarig för seniorverksamheten, säger Johansson.

Förändringen betyder att Ingesson kommer att ta en del av ansvaret som normalt ligger på en sportchef.

– Stefan Andreasson har varit både klubbchef och sportchef och de flesta klubbarna har ju de rollerna fördelat på två personer. Så vi har känt ett tag i Elfsborg att vi behöver göra en fördelning där någon får ett övergripande ansvar över seniorfotbollen, och det blir Klas som tar det, säger Johansson.

ANNONS

Vilka delar av Stefan Andreassons jobb är det som Ingesson kommer att ta över nu?

– Han kommer vara chef över tränarparet, han kommer även vara delaktig i spelarförvärv och ha ett ansvar över fotbollstränarskapet i hela klubben, säger Johansson.

Det handlar dock inte om att Ingesson kommer att vara manager enligt engelsk modell och därmed kommer att ta ut laget.

– Ingesson kommer att vara ytters ansvarig som chef över tränarna, men den som ansvarar för laguttagningen är Janne Mian. Sen funkar saker och ting inte så formellt i praktiken. Man bollar idéer och ingen av dom kommer att vara någon diktator på något sätt, utan det här är ett sammarbete, säger Johansson.

Publicerad 2013-12-22 kl 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto