Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Lasse Nilsson om Klas-målningen: " Kommer ge energi"

Foto: Instagram

Elfsborgs supporterförening, Guliganerna överraskade spelartruppen med en väggmålning i gymmet föreställandes, Klas Ingesson. Ett intiativ som spelarna uppskattat.
– Absolut, det kommer att kunna ge en energi, säger Lasse Nilsson till Fotbollskanalen.

Spelartruppen var iväg på träningsläger i Spanien och hade ingen aning om vad supportrarna gjorde. Efter första träningspasset hemma i Sverige fick spelarna order om att ta sig till gymmet.
– Vi visste ingenting, sen kom vi dit och fick först se en film om vad de hade gjort och sedan fick vi se målningen. Det var ett fint initiativ av våra supportrar, säger Lasse Nilsson.

 Lite enklare att ta de tuffa gympassen nu?
– Ja, det kan nog bli så att när man är som mest trött så får man lite extra energi. Eller man kanske struntar i att gnälla över hur tufft det är. Det var ju sådan Klas var, han hade en fantastiskt inställning och det var något som verkligen smittade av sig.

 Lever den inställningen kvar?
– Det både tror och hoppas jag att den ska göra, ganska snabbt när han kom in så spreds hans inställning. Istället för att gnälla så tog man i lite extra.

Om drygt en vecka drar tävlingssäsongen igång med Svenska Cupen. För Elfsborgs del så startar resan hemma på Borås Arena mot IK Sirius.
– Jag ser verkligen framemot att dra igång säsongen. Det är extremt stor skillnad på träningsmatch och tävlingsmatch. Tävlingsmatcherna är mer för att bygga upp kroppen, komma in i det, resultatet är inte så viktigt. Det handlar mest om att ta sig igenom det utan att skada sig. Därför gillar jag verkligen hur det har blivit med cupen nu att vi får tävlingsmatcher tidigt på säsongen istället för kanske tre träningsmatcher till, säger Nilsson och fortsätter.

– Det är en bild som jag känner igen hos många spelare. Det känns som att de ändringar som har gjorts har gynnat cupen extremt mycket. Det är roligare upplägg, en väg till Europa och en titel. En titel som vi väldigt gärna vill vinna.

Publicerad 2015-02-13 kl 23:39

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER