Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Magnus Haglund ny manager i Elfsborg

Magnus Haglund blir ny manager i Elfsborg efter Klas Ingessons bortgång. På en presskonferens på onsdagen presenterades Haglund, som skrivit på för fyra år.
- Jag är full av inspiration och energi, säger han.

Som det spekulerats i den senaste veckan så blir Magnus Haglund ny manager i Elfsborg. Redan för en knapp månad sedan pratade han med fotbollskanalen.se om hur han ser på rollen.

41-åringen tar över efter Klas Ingesson som gick bort i cancer.
- Innerst inne hade vi alla velat att Klas skulle vara frisk och kunna fortsätta, men nu blev det som det blev, säger Haglund på presskonferensen.

- Det kändes som ett kall.

Magnus Haglund berättade att han inte haft möjlighet att se särskilt många Elfsborgs-matcher under de senaste åren men det han sett har han blivit imponerad av.
- Efter det jag har sett tycker jag att det har varit relativt bra. 2014 ser jag inte minst många unga spelare som har slagit sig in. En profil på truppen som är yngre än tidigare, och det känns väldigt spännande och fräscht. Och det finns ju inget roligare än att jobba med unga spelare, säger Haglund.

Haglund ville inte redan nu börja prata kring nytillskott till truppen utan ska först sätta sig in i de spelare som finns i laget.
- Jag får bruka tre månader till att ordentligt inventera spelartruppen. Men jag tycker som ny manager att man ska ta det lugnt. För att inte göra något oförnuftigt.

Den 41-årige tränaren ser gärna att Anders Svensson fortsätter i klubben och hade gott om lovord åt den rutinerade stjärnan.
- Anders Svensson är Elfsborgs bästa fotbollsspelare genom alla tider, utan tvekan. Jag vill gärna att Anders fortsätter. Hans erfarenhet och hans dignitet, han har ju så mycket att tillföra.

Tränaren lämnade Borås-klubben 2011 och har varit i Lilleström sedan 2012. Sedan tidigare är det klart att tränarduon Janne Mian och Peter Wettergren fortsätter.

Publicerad 2014-11-12 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons