Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Svensson: Dålig kommunikation av klubben

Foto: Scanpix

Att det varit oroligt kring Anders Svenssons kontraktssituation beror på dålig kommunikation av klubben, menar mittfältaren själv. 

- Det är dålig kommunikation av klubben. De var otydliga med vad de ville, säger Anders Svensson

Turbulensen kring Anders Svensson har varit stor senaste dagarna. Veteranens kontrakt går ut 30 november och det har ryktats om att han inte kommer få förnyat. På tisdagen mötte Svensson upp med tränarna Jörgen Lennartsson och Peter Wettergren där han fick beskedet att Elfsborg ville satsa på honom.

- Det känns såklart väldigt skönt. Jag känner verkligen att jag har åtminstone ett år till i benen, säger Anders Svensson. 

Situationen uppstod då Svensson konfronterade Jörgen Lennartsson och sportchefen Stefan Andreasson om hans kontraktsituation men inte fått något tydligt svar om hur de såg på mittfältarens framtid.

- Jag kände mig orolig. Jag ville inte stå där med en månad kvar på mitt kontrakt utan att veta hur framtiden skulle se ut, om klubben ville satsa på mig eller inte. Det var dålig kommunikation från klubbens sida, de var otydliga med vad de ville, säger Anders Svensson.

Än så länge har inga kontraktsförhandlingar skett utan det kommer ske när Elfsborg kommer ur sin hektiska period med Champions League.

- Jag har inte skrivit på något kontrakt, eller blivit erbjuden något sådant för den delen heller. Men att jag fått klarhet från Jörgen och Peter gör att jag inte är orolig, säger Svensson.

Sverige lockar

En av flera anledningarna till att Svensson vill fortsätta stavas Blågult. Ett VM i Brasilien nästa år lockar.

- Min situation i landslaget ser annorlunda ut än i klubblaget. I Elfsborg spelar jag fortfarande varenda minut om jag kan men i landslaget har jag på senare tid börjat på bänken. Men jag klagar inte på det, jag är nog en hyffsat truppspelare på så sätt. Jag kan, som jag gjort i de senaste landskamperna, komma in i matcherna och jag känner att jag fortfarande kan tillföra något med mina egenskaper, säger Anders Svensson.

Publicerad 2013-07-03 kl 14:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons