POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Svensson om Zenelis drömstart: "Kallade honom för Messi i dag"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Två mål på tre inhopp - varav det senaste efter en riktig soloprestation. Elfsborgstalangen Arber Zeneli har inlett allsvenskan lovande.
- Vi skojade och kallade honom för Messi hela träningen i dag, säger veteranen Anders Svensson till Fotbollskanalen.

Den 20-årige mittfältaren hyllades som en av de största talangerna Anders Svensson sett inför säsongsstarten. Och Arber Zeneli har inlett allsvenskan minst sagt lovande.

Han har gjort tre inhopp och två mål under säsongsinledningen för serieledarna. I premiären mot Djurgården gjorde han 2-0-målet och så den fina soloprestationen från egen planhalva när han satte 4-0-målet i slutskedet mot Norrköping i går.

- Han har många fina kvaliteter och är väldigt duktig en mot en. Kanske den bästa i en mot en och när han har bytits in har motståndarna varit lite tröttare. Men i hög fart en mot en är han väldigt skicklig och han har bra kvalite i avsluten, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Vad säger du om målet i går?
- Norrköping var kanske lite uppgivna och trötta, men det var en fin prestation och det var roligt för honom att göra mål och få poäng. Att lyckas med dribblingar, passningar och avslut. Det är kul att se.

Soloprestationen mot Norrköping gjorde att lagkamraterna gav honom ett nytt smeknamn under tisdagsträningen.

- Vi skojade och kallade honom för Messi hela träningen i dag. Han tycket det väl var lite generande. Men han har börjat säsongen bra och det har alla våra unga spelare gjort. Och det är viktigt, det är de som bär laget. Samtidigt har det bara gått tre matcher och vi måste ha fötterna på jorden.

Hur bra kan han bli?
- Han är väldigt målinriktad och jobbar hårt på träningarna. Han har alla förutsättningar liksom flera andra unga spelare, bra attityd och vill hela tiden bli bättre.

Se Zenelis soloprestation mot Norrköping i spelaren ovan.

Publicerad 2015-04-14 kl 14:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå