Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Svenssons passning: "Måste spela bättre fotboll än vi spelat de sista två åren"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Anders Svensson ser fram emot 2014.

Elfsborgs veteran pekar på att klubbens spel måste ta kliv.

– Vi måste spela bättre fotboll än vi spelat de sista två åren, säger han.

Elfsborg vann SM-guld 2012 och nådde Europa Leagues gruppspel under ledning av Jörgen Lennartsson som dock fick sparken i höstas. Skälet var att klubben inte var nöjd med spelet och det var även spelarna del av.

– Vi kom sexa i fjol och nådde Europa Leagues gruppspel så det var ingen katastrof. Vi har en nystart i att vi förändrat en hel del i truppen där vi lyft upp unga och släppt en hel del äldre spelare. Men det var i stort sett bara Ishizaki som spelade regelbundet och det är spännande satsning på våra unga spelare, säger Anders Svensson.

– Det är klart att vi inte presterade bättre i fjol än en sjätteplats men vi vill göra bättre ifrån oss och framför allt måste vi spela bättre fotboll än vi spelat de sista två åren.

Vad hände med er hemmastyrka?

– Jag minns inte riktigt hur många matcher vi förlorade hemma, vi förlorade för många matcher överallt. Jag tror på den satsningen vi gör och vi vill vinna pokalen men det viktiga är att vi utvecklar spelet och spelidèn.

Vad innebär det?

– Jag vill hellre fokusera på att leta efter svagheter hos motståndarna än att fokusera på hur vi försvarar oss. Jag vill hellre att vi försöker spela fotboll och att vi vågar göra misstag, då kommer vi att utvecklas.

Anders Svensson räknar inte bort Elfsborg från toppstriden:

– Vi har väldigt många duktiga spelare, och Viktor Prodell kom in i förra veckan och imponerande på mig. Jag tror vi kan slå vilket lag som helst när vi spelar på topp. Men jag vill framför allt att vi utvecklas och tar steg.

Publicerad 2014-03-25 kl 11:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons