Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

SvFF ångrar sig: "Elfsborg kan inte porta bortafans"

SvFF menade att Elfsborg kan porta bortafans.
Nu ångrar man uttalandet:
- Det står i bestämmelserna att det är 10 procent som ska avsättas till gästande förenings supportrar, säger Gerhard Sager.

Under söndagens möte mellan Elfsborg och Djurgården smällde någon från bortafansen av en så kallad banger precis intill ansiktet på en tjänstgörande brandman. Mannen blev chockad, men ska enligt räddningstjänsten inte ha skadats allvarligt. 

Efter matchen var Elfsborgs ordförande Bosse Johansson irriterad och öppnade för drastiska åtgärder. Enligt honom blir det ofta ordningsstörningar när just lag från 08-området kommer på besök, och en lösning skulle kunna vara att porta deras ståplatspublik helt och hållet framöver.

På måndagsmorgonen var fotbollskanalen.se i kontakt med Gerhard Sager, ordförande i SvFF:s tävlingsnämnd, och då bekräftade han att varje förening har möjlighet att själva bestämma om de vill ta emot bortasupportrar eller inte. Men några timmar senare tar Sager tillbaka sitt uttalande.

- Jag hade fel. Jag trodde att det mer var ett direktiv om antalet åskådarplatser än en tvingande bestämmelse, men det står i klartext att det är 10 procent som ska avsättas till gästande förenings supportrar, säger han till fotbollskanalen.se.

Är det förhandlingsbart?

- Nej, det står som en bestämmelse. Jag trodde alltså att det var ett direktiv och borde ha kollat det när ni ringde i morse, men jag hade inte dokumentet tillgängligt då.  

Då faller väl Elfsborgs tanke om att porta bortafans?

- Ja det gör det. Det är om han (Bosse Johansson, Elfsborgs ordförande) driver frågan till en förändring till bestämmelserna. Så det är en bestämmelse och det är lite sent att ändra på det nu.

Publicerad 2014-10-27 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons