Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

TV: Anders Svensson: "Håller på Blåvitt i finalen"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anders Svensson.

Det blev ingen cupfinal för Elfsborg som nu får förlita sig på IFK Göteborg i finalen. Vinner Göteborg så är Elfsborg klart för Europa.
- Jag höll på Blåvitt mot Häcken, så jag kommer hålla ännu mer på Blåvitt i finalen, säger Anders Svensson till Fotbollskanalen.

Örebro har imponerat under sin väg fram mot finalen i Svenska Cupen. Mot Elfsborg tog laget ledningen redan efter tolv minuters spel efter en dunderträff av Daniel Gustavsson.

- När Örebro får det målet så kan de ligga rätt i positionerna och vågar lite mer. Det är inte mycket att göra när en gubbe drar till med fel fot och sätter den rätt i krysset. Örebro har väl tre målchanser och gör två mål, vi har väl lika många chanser men är inte tillräckligt bra i sista tredjedelen, säger Svensson.

Hur känns det inför allsvenskan efter förlusten?
- Tycker ändå det har sett ganska bra ut, vi har rullat boll bra men måste bli lite tuffare. Idag förlorar vi alldeles för många närkamper, det funkar inte. Vi måste bli tuffare och lite mer koncentrerade i den sista tredjedelen. Ett lite tuffare och kanske ett mer cyniskt Elfsborg. Men vi jobbar varje dag på de saker vi behöver förbättra och nu längtar man ännu mer till att allsvenskan drar igång, säger Svensson och fortsätter.

- Att lag spelar som Örebro mot oss det är vi vana vid. De gjorde exakt samma sak förra året. Det är upp till oss att göra det tillräckligt bra så att vi vinner ändå.

Med kvarten kvar bjöd Kalle Holmberg på ett vackert avslut och punkterade matchen. Vid en eventuell seger för Elfsborg hade platsen till Europa varit säkrad. Nu får boråsarna hoppas på att IFK Göteborg vinner finalen för då går europaplatsen till fyran i allsvenskan - Elfsborg.

- Jag har ju hoppats lite på de tre lagen framför oss under hela cupen. Nu senast så höll jag ju på Blåvitt mot Häcken och det kommer jag fortsätta göra i finalen. Blåvitt har sett bra ut så det är klart att man hoppas att de vinner så vi får spela i Europa igen, säger Svensson.

Se målen från matchen i Sporten i spelaren ovan.

Publicerad 2015-03-22 kl 17:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons