TV: Blåste straff - men ångrade sig

Elfsborg

Elm gick omkull. Domare Stefan Johannesson blåste för straff. Stora protester utbröt från Elfsborgshåll. Johannesson tog ett samtal med sin assisterande - och ändrade sig. Stora protester utbröt från Kalmarhåll.

Det gick inte i år heller. Det är nu åtta år sedan Elfsborg lyckade vinna i Kalmar. 0-0 slutade måndagskvällens fotbollsallsvenska match.

Sedan 2006 har Elfsborg vänt hemåt utan samtliga tre poäng. Men det har funnits två sanningar om klubbens utflykter till Kalmar de senaste åtta åren: de göra alltid mål - men vinner inga matcher.

2014 fick de i alla fall en poäng, även om den hängde på en skör tråd i första halvlek när framför allt skytteligaledaren Måns Söderqvist testade Kevin Stuhr Ellegaard vid flera tillfällen.

Andra halvlekens stora snackis blev straffen som inte blev någon straff. Andreas Klarström och David Elm hade en het duell i straffområdet.

Efter den situationen svallade känslorna rejält och det blev mer kamp än fotboll. Inga mål blev det heller. Även om hemmalaget tryckte på och skapade en handfull bra chanser och Elfsborg kom fick några smålägen. Så en trend lyckades Elfsborg i alla fall bryta...

Och i slutet så var det även en misstänkt hands på Elfsborg, men Johannesson valde att fria den gången också.

Publicerad 2014-04-14 kl 21:18