POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

TV: Elfsborg-talangens vackra solomål - krossade Peking

Foto: Cmore Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bästa starten sedan guldåret 2006 för ett Elfsborg som imponerade stort borta mot Norrköping.
– Vi gör fyra otroligt fina mål, säger Magnus Haglund till fotbollskanalen.

Norrköping borta är ingen lätt uppgift men för ett skoningslöst Elfsborg blev det en minst sagt trevlig kväll. Vindsnabbe Simon Hedlund inledde målskyttet och därefter fortsatte det med mål av Viktor Claesson, Marcus Rohdén och Arber Zeneli.
– Efterhand blev det ju så att man satt och myste lite, men det var en relativt jämn första halvlek där bägge lag hade chanser. Skillnaden var att vi dunkade dit våra chanser, säger Haglund och fortsätter.
– Sen är andra halvlek nästan perfekt skulle jag säga. Vi spelar oerhört intelligent och bra, stabilt försvarsspel, kontrar bra och håller i bollen när det behövs. Det är fyra otroligt fina mål vi gör idag, väldigt bra avslut.

Glädjen på plan är påtaglig för det unga Elfsborg där flera nyckelspelare tidigt under säsongen valde att förlänga sina kontrakt. Något som skickat positiva signaler.
– Vi är ett lag som jobbart hårt som lag och gör det tufft för motståndarna. Det är ett lag som består av många goda fotbollsspelare och det i kombination med att de jobbar hårt ger ett väldigt bra lag. Sen är det ett ungt lag med stor arbetsglädje och kraft.

Efter segern står nu Elfsborg på sju poäng efter tre omgångar. Bästa starten på allsvenskan sedan 2006 då det blev guld för laget från Borås.
– Vi har haft en strålande inledning av säsongen, inget snack om det. Sen har vi bara spelat tio procent av serien, det återstår fortfarande nittio procent, säger Haglund.

– Jag tycker vi kunde haft mer, jag har flera chanser som jag missar, sa Simon Hedlund i paus till C More.

I den andra halvleken fortsatte de gulsvarta att bjuda på fotbollsgodis. Efter tio minuter ställde Elfsborg om och Simon Hedlund hittade Marcus Rohdén som inte gjorde något misstag utan utökade till 3-0.

Emir Kujovic var närmast att reducera efter en fantastisk framspelning av Daniel Sjölund, men Kujovic missade och närmare än så kom inte Norrköping. Istället bjöd Arber Zeneli på en kandidat till årets mål. Den snabbe yttern fick bollen vid mittplan och avancerade hela vägen fram till målet innan han placerade in 4-0 bakom David Mitov Nilsson.

I och med segern går Elfsborg upp i serietopp efter tre omgångar.
– En bra kväll, vi spelar otroligt bra fotboll och åker hem med tre sköna poäng. Vi litar på vår fotboll och vill vi så kan vi spela fotboll, sa Marcus Rohdén till C More.

Publicerad 2015-04-13 kl 22:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå