TV: Kanonen i Elfsborg - är detta årets mål redan nu?

Elfsborg

Elfsborg ryckte upp sig rejält efter förlusten i den allsvenska premiären. En sanslös vänsterkanon i bortre krysset av Johan Larsson och seger med 3—1 hemma mot Häcken.

- Den satt fint där, säger högerbacken om sin fullträff.

Drömmål. Krysset. Årets mål.

Ord och begrepp som kanske används aningen lättvindigt emellanåt.

Men om Johan Larssons 2—0 råder det inga tvivel: en given kandidat till årets mål när allsvenskan summeras i höst.

Med knappa kvarten kvar nådde bollen Elfsborgs 23-årige lagkapten en bit utanför gästernas straffområde.

- Jag tänkte "jag försöker få i väg den på ett, och låter inte Häcken kontra", i stort sett. Och utgången blev väl lite bättre än vad jag hade hoppats egentligen, säger Johan Larsson.

En projektil

Skottet blev en projektil. Fullständigt otagbart för Häckens målvakt Christoffer Källqvist.

- Jag trodde nog inte på den, fortsätter Larsson.

Häckenspelarna blev snabbt varse om att de mötte ett helt annat Elfsborg än det som föll borta mot Åtvidaberg i premiären. Hemmalaget spelade snabbt och rakt och radade upp chanser.

- Det känns som att vi har en helt annan tro på det vi gör i dag, säger Johan Larsson.

Men spetsen saknades (nyförvärvet Viktor Prodell missade matchen på grund av en stukad fot).

Inget drömmål för Svensson

Anders Svensson var undantaget. Hans perfekta volley på en hörna i den 31:a minuten ekade över Borås Arenas läktare. Men det potentiella drömmålet blev aldrig mer än en dröm, då Christoffer Källqvist reflexräddade det stenhårda skottet.

- Han får så mycket uppmärksamhet ändå, skojar Johan Larsson om Svenssons miss.

Elfsborgs landslagsveteran fick i stället nöja sig med att nicka in 1—0 i den 72:a minuten, och se Larssons drömmål bli sant fem minuter senare.

René Makondele reducerade i den 83:e minuten, men närmare kom inte gästerna. I stället satte Lasse Nilsson 3—1 på straff på tilläggstid.

Allsvenskan ser ut att vara allsvenskan även i år, jämn som få andra ligor. Häcken vann sin premiär, Elfsborg förlorade sin. Typiskt den högsta svenskas fotbollsserien då att boråsarna tog tre poäng i omgång två — och Hisingslaget kammade noll.

- Det är två olika motståndare, två olika underlag, två olika fotboll, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.

- Stundtals i andra har vi något som liknar något, men vi mötte ett bättre lag i dag.

Publicerad 2014-04-04 kl 20:57