TV: Kapten Larsson matchvinnare för Elfsborg

Elfsborg

Det var en regnig tillställning i Borås på skärtorsdagen.
Elfsborgs lagkapten Johan Larsson klev fram och blev ende målskytt i 1-0-segern mot Helsingborg.

Halkan såg ut att vara påtaglig på konstgräset i och gjorde det fotbollsallsvenska mötet svårspelat. Abdul Khalili var närmast i inledningen av matchen att ge sitt Helsingborg ledningen med ett skott i stolpen i den 10:e minuten.

Elfsborg tog över matchen mer och mer i första halvlek, som såg ut att sluta mållöst. Men i den 44:e minuten fick hemmalaget utdelning. Efter en misslyckad Helsingborgsrensning hamnade bollen hos lagkaptenen och ytterbacken Johan Larsson, 23, som tog ner den på bröstet och slog in 1-0, hans andra mål för säsongen.

I begynnelsen av andra halvlek höll samme Larsson på att öka på ledningen efter en klackpassning av Lasse Nilsson, men skottet gick över. De gulsvarta fortsatte att dominera och hitta vägar fram längs kanterna, men matchen bjöd inte på några fler mål.

Segern var Elfsborgs andra och laget går därmed upp på sju poäng. Högt siktande Helsingborg har samlat ihop fyra poäng på fyra omgångar hittills.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Larsson, Holmén, Jönsson, Hult – Claesson, Hauger, Svensson – Rohdén, Prodell, Nilsson.

Helsingborg: Hansson – Krafth, Larsson, Sadiku, Uronen – Gashi, Khalili, Andersson, Smárason, Accam – Lindström.

Publicerad 2014-04-17 kl 20:48