Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

TV: Pinones Arce magiska dag - fyra mål mot Elfsborg

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östers och Pablo Piñones-Arces fina form förstörde för Elfsborg. Han gjorde fyra mål - och skickade troligtvis bort svenska mästarna från toppen.
-Just i dag känner jag bara glädje, men det är nio matcher kvar, sade han.

Pablo Piñones-Arce hade bara gjort tre mål under hela årets allsvenska. Mot Elfsborg gjorde han fyra.
-Jag kan inte minnas att jag har gjort fyra mål i någon match tidigare. Inte i allsvenskan i alla fall, sade han efteråt.
Öster har nu fem matcher i rad utan förlust och Elfsborg har bara en seger på de sju senaste. Det såg Piñones-Arce till. Men det hade kunnat bli på ett helt annat sätt. Han fick en känning i låret och funderade på att bli utbytt före
halvtid.

-Det hände redan före första målet. Det krampade lite mot ljumsktrakten. Men det var tur att jag stannade lite till.

Mål på fyra sätt

När han byttes ut i 73:e minuten stod det 4-1 sedan han hade nickat in en boll, satt en straff, sparkat in en frispark och avslutat målkalaset med en cykelspark.
-Framför allt så satte vi oss i bra lägen. Vi skapar fem eller sex målchanser och har en väldigt bra effektivitet. Självklart är det avgörande i dag. Jag har nog aldrig vunnit på Borås Arena tidigare. Vi möter ett frustrerat Elfsborg som har många tunga resultat bakom sig och som troligtvis är borta från guldstriden.

Söderberg otursgubbe

En som hade det tråkigare var Elfsborgsbacken Tom Söderberg. Han tog först med hand och orsakade straffen. Sedan blev han utvisad i situationen före 4-1-målet. Det var efter det som Piñones-Arce till slut byttes ut.
-Det är ingen idé att chansa. Vi har många viktiga matcher framför oss. Det är fortfarande lång tid kvar av säsongen. Vi ska vara ödmjuka efter det här och veta att vi måste jobba på.
4-2 flyttar inte bort Öster helt från botten, men poängen var viktig för smålänningarna i striden kring kvalstrecket. Svenska mästarna Elfsborg är förmodligen borta från toppstriden.
-Jag garvar nästan. Det är en parodi. Det känns helt overkligt. Vi kan inte kolla på tabellen. Vi är för långt efter, sa Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson.
På torsdag finns chansen att nå Europa Leagues gruppspel, men då måste laget slå ut danska mästarlaget Nordsjälland.

Publicerad 2013-08-25 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons